Terugblik 2021: de beste blogs van 2021

December 21, 2021

2021 is letterlijk voorbij gevlogen. Het was een ontzettend dynamisch jaar voor iedereen - de reiswereld is daarop zeker geen uitzondering. Om toch even stil te staan bij dit jaar, zetten we vandaag de 10 favoriete blogs op een rijtje. Dit waren de blogs waarop we de meeste positieve reacties kregen en die door jullie het beste gelezen werden.

 

#10: Hoe kunnen reizigers straks veilig op reis?

Veel bedrijven hebben momenteel een volledige reisstop; een logisch gevolg van COVID-19. Wij begrijpen dat er nog weinig duidelijke vooruitzichten zijn. 

Hoe je het zakelijke reizen precies weer op kunt pakken zodra het weer kan en welke maatregelen je hiervoor kunt treffen, lees je in deze blog!

Lees de blog van mei

 

#9: Dít zijn de eerste reacties op ons nieuwe boekingsplatform UBI

Ons nieuwe boekingsplatform UBI (Uniglobe Booking Intelligence) bestaat nu een aantal maanden. De eerste reacties: onze klanten zijn positief verrast! 

In deze blog vertelt onze sales accountmanager Jack van Kessel waarom UBI ook jóuw way to go is.

Lees de blog van februari

 

#8: Zakelijk reizen in 2021: dit kun je verwachten

De wereld staat behoorlijk op zijn kop. COVID-19 heeft al een hoop reizen doen annuleren. Ook zakelijke reizen worden geannuleerd en zijn afhankelijk van regels per land. Er worden testen afgenomen voordat je het vliegtuig in mag. 

Een dynamisch onderwerp dus, wat in 2021 nog steeds actueel zal zijn. Maar wat kun je precies verwachten van zakelijke reizen in 2021?

Lees de blog van januari

 

#7: Hoe bereidt KLM zich voor op veilig reizen, nu en straks?

Na een topjaar in het luchtruim in 2019 gebeurde er iets dat niemand had zien aankomen. De pandemie in 2020 gooide behoorlijk wat roet in het eten voor de reiziger en luchtvaartmaatschappijen.

Hoe bereidt KLM zich voor op het post-corona tijdperk en hoe gaan zij ervoor zorgen dat reizigers veilig op reis kunnen blijven gaan in 2021? Wij interviewden met Corinne Polderman van KLM.

Lees de blog van april

 

#6: Een comfortabel reisbeleid met de ‘Schijf van 5’

Wie kent het niet: de ‘Schijf van 5’. Ontbreekt er een schijf, dan is er geen beleid ‘for life’! Wij passen dit nu toe op zakelijk reizen. Elke schijf is onmisbaar bij het opstellen van een succesvol en comfortabel reisbeleid.

Lees de blog van oktober

 

#5: Wat is de impact van personeelswisselingen op jouw organisatie?

Onwennig loopt Marieke het keukentje binnen om een latte macchiato voor zichzelf te maken. Het is haar eerste dag. Ze start tegelijkertijd met 5 andere nieuwe medewerkers, van marketingmedewerkers tot account managers.

Personeelswisselingen. Het is niks nieuws onder de zon, maar door COVID-19 is dit meer toegenomen. Maar wat is eigenlijk de interne impact hiervan en welke gevolgen heeft dat voor zakelijk reizen?

Lees de blog van september

 

#4: Hybride werken en het effect op de zakelijke reiswereld

Het is weer drukker rondom het koffiezetapparaat. Espresso's worden rijkelijk ingeschonken door het apparaat, weekendervaringen worden gedeeld door de medewerkers en grappige anekdotes worden uitgewisseld. 

Nu op kantoor werken weer mag, stroomt ons kantoor langzaam weer vol. Toch is het niet zo druk als voorheen. Na kantoorwerken en thuiswerken is er nu hybride werken.

Maar welke invloed heeft dat op de zakelijke reiswereld? En hoe effectief is hybride werken eigenlijk?

Lees de blog van augustus

 

#3: Heb jij al een calamiteitenplan? Alle ins en outs

Het zijn aparte tijden. Waar voorheen alles prima geregeld was, kan je in de huidige tijd voor verrassingen komen te staan. Daarom scherpen veel bedrijven hun calamiteitenplan aan. 

Wil jij niet voor verrassingen komen te staan? In deze blog lees je hoe jij jouw bedrijf het beste voorbereidt op reizen tijdens en na COVID-19.

Lees de blog van mei

 

#2: Waarom is HR de drijvende factor achter het reisbeleid?

In onze vorige blogs schreven wij al over het belang van een reis- en calamiteitenplan. Maar wat misschien nog wel belangrijker is, is het naleven van deze regels. 

Zodra zakelijk reizen weer enigszins mogelijk is in het post-corona tijdperk, moet jouw bedrijf hier ook klaar voor zijn. Waarom de HR-afdeling zo belangrijk is voor dit nieuwe reisbeleid lees je in deze blog.

Lees de blog van juni

 

#1: Welcome on board! De rol van reismanagement in het onboardingsproces

“Dames en heren, welkom aan board van vlucht UN-1-GLOBE-2021! (...) 

Graag uw aandacht tijdens deze veiligheidsdemonstratie, ook al heeft u deze al eerder gezien. (...)

Namens het hele cabinepersoneel wensen wij u een aangename vlucht.”

Het onboardingsproces van (zakelijke) vluchten zit vaak wel goed en is helemaal geoptimaliseerd. Maar wist je dat een goed onboardingsproces van nieuwe werknemers wel tot 83% meer ‘new employee retention’ kan leiden?

In deze blog leggen we daarom uit waarom het verder zo belangrijk is, welke rol zakelijk reizen in dit proces speelt en hoe jij dit kunt inrichten.

Lees de blog van november

 

Wij wensen iedereen heerlijke, veilige en prettige feestdagen en een gezond, productief en succesvol 2022!