Op reis? Dat kan groener!

January 30, 2023
Duurzaamheid is belangrijker dan ooit en helemaal in de reisbranche. Welke ontwikkelingen zijn er en wat zijn goede tips? Collega Andreas van TripEEE heeft een aantal zaken om zo groen mogelijk te reizen voor je op een rijtje gezet.

Vliegtaksen en vliegende melkkoeien

January 24, 2023
Dankzij de Europese Unie wordt er dit jaar een milieubelasting op tickets ingevoerd en heeft Nederland de vliegtaks voor opstappers in Schiphol verhoogd van € 7,85 naar ruim € 26,45.

Nieuwe Business Class met schuifdeurtjes bij Air France; KLM volgt later dit jaar

January 24, 2023
Air France neemt deze maand de eerste Boeing 777 met de nieuwe Business Class terug in gebruik. Nieuw aan de zakenklasse is onder meer dat alle passagiers een schuifdeurtje hebben voor meer privacy.

Rotterdam The Hague Airport als eerste Nederlandse luchthaven hersteld van coronacrisis

January 24, 2023
De Nederlandse luchthavens van de Schiphol Group hebben begin januari hun passagierscijfers over 2022 gepubliceerd. Rotterdam The Hague Airport deed het relatief het beste, met ruim 2,1 miljoen passagiers.

Recordjaar voor NS International; extra trein naar Londen

January 24, 2023
Afgelopen jaar heeft een recordaantal reizigers een internationale treinreis bij NS geboekt.

Airbus 380 weer in ere hersteld?

January 24, 2023
De A380 werd gekscherend wel eens een vliegende stofzuiger genoemd, vanwege de grote passagierscapaciteit. Even dachten we afscheid te moeten nemen van dit imposante toestel.

China Southern biedt nu passagiersvluchten tussen Schiphol en Shenzhen aan

January 24, 2023
China Southern Airlines biedt sinds deze maand een lijndienst tussen Schiphol en de Chinese miljoenenstad Shenzhen aan. De luchtvaartmaatschappij vliegt twee keer per week op de route. Shenzhen is een belangrijke metropool die grenst aan Hongkong.

Van vliegkramp naar vliegkrimp

January 24, 2023
Het negatieve sentiment over de luchtvaart wordt geleid door een kleine groep schreeuwers en neemt soms vreemde vormen aan. Zo verbiedt de stad Utrecht openbare reclames voor vliegreizen.

Is goedkoop altijd beter?

January 15, 2023
Het verlagen van reiskosten staat bij de meeste bedrijven hoog op de agenda. Bij het boeken lijkt goedkoop vaak de beste optie, maar is dat niet altijd. Onze sales accountmanager Elvira legt uit hoe je meer controle houdt over je reiskosten en waar je op moet letten.

Wat gaat 2023 brengen?

January 01, 2023
Een nieuw jaar met nieuwe kansen! Wat heeft Uniglobe Two Travel voor jou in petto in 2023? En wat zijn onze verwachtingen voor het komende jaar? Mede-eigenaar Edwin Merk blikt terug op en vooruit.

Voorheen aan de klantzijde, nu Business Travel Expert

December 19, 2022
Als HR- of front deskmedewerker kom je bij het boeken van zakelijke reizen in contact met onze medewerkers. Collega Karin Backx zat voorheen aan ‘die andere kant’. Ze maakt een vergelijking tussen deze twee werelden en geeft tips.

Uniglobe en suppliers ontmoeten elkaar tijdens eindejaar event

December 14, 2022
Op donderdagavond 9 december kwamen alle Uniglobe kantoren met het volledige personeelsbestand bijeen in het nieuwe Van der Valk Hotel op de Amsterdamse Zuidas. Tijdens de bijeenkomst werden medewerkers via speeddatesessies met onze business partners bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen.

CNG projecten 2023: methaanvergisting en energieopwekking in Nederland

December 14, 2022
Uniglobe consolideert de CO₂ uitstoot van de vluchten standaard voor al haar klanten via CNG gecertificeerde projecten. Deze projecten dragen bij aan Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en zijn gecertificeerd volgens de hoogst mogelijke internationale en geverifieerde standaarden

Qatar Airways strijkt neer in Düsseldorf: extra opties voor Nederlandse reizigers

December 14, 2022
Qatar Airways heeft Düsseldorf toegevoegd aan haar netwerk. De Arabische luchtvaartmaatschappij vliegt sinds 16 november tussen de Duitse luchthaven en thuisbasis Doha. De lijndienst is niet alleen gericht op Duitsers, maar ook interessant voor Nederlandse reizigers.

Rijksoverheid geeft groen licht voor doortrekken Noord/Zuidlijn naar Schiphol

December 14, 2022
Het Rijk heeft in november afspraken gemaakt voor het doortrekken van de Noord/Zuidlijn naar Schiphol en Hoofddorp. Samen met de regionale overheden en onder meer ook de Schiphol Group wordt daarin bijna 3,4 miljard euro geïnvesteerd. Schiphol is daar erg blij mee: de komst van de metro is een lang

WestJet na een jaar terug op Schiphol

December 14, 2022
WestJet is na een jaar weer terug op Schiphol. Sinds half november vliegt WestJet weer drie keer per week van en naar Calgary met een Boeing 787 Dreamliner. De vluchten zijn te boeken tot en met het einde van het winterseizoen, eind maart. Maar WestJet hoopt dat de route snel het hele jaar door ge

Geluidsbelasting versus geluidshinder

December 14, 2022
De reductie van 60.000 vliegbewegingen voor Schiphol in 2023 blijkt niet haalbaar. Een gefaseerde reductie wordt nu bekeken waarbij zelfs gesproken wordt over uitstel tot november 2024. De belangrijkste reden om over te gaan tot krimp zou te maken hebben met geluidshinder voor de leefomgeving. In ee

25 jaar Uniglobe Two Travel

December 14, 2022
Het is 1997 als een Vic Widdershoven besluit samen met zijn twee zoons, Ruben en Ronald, de zakelijke reisbranche in te gaan. Uniglobe Two Travel is geboren. Ronald Widdershoven blikt terug en vooruit. ‘De dynamiek van de reisbranche maakt dat het nooit saai is.’

Dít zijn de best gelezen blogs van 2022

November 30, 2022
2022: het jaar waarin de reiswereld eindelijk weer een beetje bijtrok na twee magere corona-jaren. Maar ook een jaar vol handige Uniglobe blogs. We zetten de 8 best gelezen blogs nog even voor je op een rijtje.

5 tips om meer resultaten uit je boekingsengine te halen

November 20, 2022
Met een online boekingssysteem beheer je zakenreizen op een efficiënte manier en heb je direct toegang tot het meest uitgebreide online aanbod uit de zakenreiswereld. Je bespaart tijd, maar met handige deze tips van collega Marieke krijg je ook nog eens betere resultaten.