Uniglobe directeur Cees Klinkenberg ziet sterke groei in zakenreizen in 2022

June 30, 2022
Uniglobe directeur Cees Klinkenberg ziet de vraag naar zakelijke reizen in Nederland momenteel snel herstellen. Deze boodschap deelde hij tijdens het Uniglobe Congres dat afgelopen zaterdag na 3 jaar afwezigheid weer plaatsvond in Hoofddorp.

United Airlines tijdelijk geen vlucht tussen Schiphol en Washington

June 30, 2022
Dat is het gevolg van de verplichte capaciteitsbeperking die de Nederlandse luchthaven aan alle airlines heeft opgelegd. Passagiers worden op andere vluchten overgeboekt.

Passagiers Rotterdam Airport kunnen bagage al avond voor vertrek inchecken

June 30, 2022
Vanaf maandag kunnen passagiers die vanaf Rotterdam The Hague Airport vliegen al op de avond voor vertrek hun ruimbagage afgeven op de luchthaven.

Finnair schrapt helft van aantal vluchten naar Schiphol

June 30, 2022
Finnair schrapt tussen 7 juli en 28 augustus één van de twee dagelijkse vluchten tussen Helsinki en Schiphol

IATA: Nederland schiet zichzelf in de voet door Schiphol te laten krimpen

June 30, 2022
Wereldluchtvaartorganisatie IATA heeft geschokt gereageerd op het besluit van het Nederlandse kabinet om Schiphol gedwongen te laten krimpen naar 440.000 vluchten per jaar. “Dit kost banen, die nooit meer terugkomen”, waarschuwt topman Willie Walsh

Schiphol plaatst borden in terminal met actuele wachttijd tot de securitycontrole

June 30, 2022
Schiphol is afgelopen week een proef gestart met extra schermen in de terminal die de actuele wachttijd aangeven tot de securitycontrole

Op zakenreis. Zelf regelen of laat je het centraal regelen door een specialist?

June 20, 2022
Waar moet je rekening mee houden als je een zakenreis gaat plannen? Hou je het in eigen beheer of besteed je het uit aan een expert? In dit artikel lees je wat de voordelen zijn als je een zakenreis door een zakelijk reisbureau laat verzorgen.

Testverplichting reizigers USA opgeheven

June 14, 2022
De Amerikaanse regering heeft de testverplichting voor reizigers uit alle landen per direct opgeheven

Weg met die mondkapjes in vliegtuigen, luchthavens en Thalys

June 07, 2022
Er hoeft momenteel nergens meer van overheidswege een mondkapje gedragen te worden in Nederland. Inmiddels is ook de mondkapjesplicht op Nederlandse luchthavens en op de meeste vluchten komen te vervallen. Toch zal op sommige vluchten met vertrek uit Nederland ook de komende tijd nog een mondkapje g

Air France vernieuwt Business Class

June 07, 2022
Air France vernieuwt haar intercontinentale Business Class en kiest daarbij voor het eerst voor full-flat stoelen met schuifdeuren. De nieuwe stoelen worden vanaf september geleidelijk geïntroduceerd aan boord van twaalf Boeing 777-300ER’s van de Franse luchtvaartmaatschappij.

London City Airport wil in 2030 volledig klimaatneutraal zijn

June 07, 2022
Zakenluchthaven London City Airport wil in 2030 volledig klimaatneutraal opereren. Daarmee zou het de eerste luchthaven rond de Britse hoofdstad zijn die dat doel behaalt. “Nu we ons herstellen van de crisis moeten we doorgaan met verduurzamen”, vindt topman Robert Sinclair. London City Airport

SkyTeam opent nieuwe lounge in Santiago de Chile

June 07, 2022
SkyTeam heeft een nieuwe lounge geopend op de luchthaven van Santiago in Chili. De 757 vierkante meter grote lounge is toegankelijk voor Elite Plus-, First- en Business Class-passagiers van SkyTeam-maatschappijen, waaronder KLM. "Nu er weer steeds meer internationaal gevlogen wordt, zijn we verheugd

United Airlines opent gigantische lounge op Newark Airport

June 07, 2022
United Airlines heeft de deuren geopend van de bijna 10.000 vierkante meter grote nieuwe lounge op Newark Airport, vlakbij New York. In de ruimte kunnen 480 reizigers in alle rust en comfort wachten op hun vlucht. De modern ingerichte lounge is de grootste die de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij h

Grieks Aegean Airlines nieuwkomer op Eindhoven Airport

June 07, 2022
Aegean Airlines gaat vliegen vanaf Eindhoven Airport. Tussen 23 juni en 27 oktober vliegt de Griekse luchtvaartmaatschappij twee keer per week naar Athene. Op de route zet Aegean een Airbus A320neo met 174 stoelen in. Gevlogen wordt op donderdag en zondag.

Welke vluchtklassen zijn er en welke kies jij?

April 21, 2022
Wat is nu eigenlijk het verschil tussen de verschillende vluchtklassen? En wat zijn de voordelen van upgraden? Tijd om de verschillende klassen onder de loep te nemen.

Hoe kijken travel managers en leidinggevenden vooruit?

March 29, 2022
Hoe kijken bedrijven vooruit op het gebied van zakelijk reizen? In dit artikel kijken we hoe travel managers en executives de toekomst van zakelijk reizen binnen hun bedrijf inschatten en welke factoren meespelen.

7 redenen om met de trein te reizen in plaats van het vliegtuig

March 14, 2022
Sinds een paar maanden is het mogelijk om een treinreis via UBI te boeken. Bij het opvragen van een vlucht kan ook het treinaanbod worden getoond dat op de route beschikbaar is. Zo kun je de vervoersvormen gemakkelijk vergelijken. Maar is treinverkeer eigenlijk wel geschikt voor zakelijke reizen?

Zakelijke reizen na de pandemie

March 09, 2022
Met de snel opengaande samenleving zullen ook zakelijke reizen weer terugkeren. Over de mate waarin lopen de meningen uiteen. Het lijkt erop dat de luchtvaart z’n glans en populariteit wat aan het verliezen is.

Van telex naar GDP's naar het internet: Zakelijk reizen door de jaren heen

March 01, 2022
Hoe is de zakelijke reiswereld uitgeroeid tot hoe we die nu kennen? We doken de geschiedenisboeken in en halen herinneringen op.