De groene bouwstenen van Uniglobe Two TravelSamen voor duurzaam

 

Duurzaam reizen...
Een term die steeds regelmatiger in de spotlight staat, maar de uitvoering blijkt soms nog wat lastig. Krijg je de vraag of je groener wil reizen om je steentje bij te dragen; zeg je graag ja. Echter, in de praktijk zien we dat een groene reis vaak om meer budget en reistijd vraagt. Dat kan een reden zijn om je hier niet verder in te verdiepen. En toch is het belangrijk dat we kijken naar wat we wél kunnen doen. Uniglobe Two Travel wilt graag met bedrijven meekijken hoe de ecologische voetafdruk van een reis verminderd kan worden en hoe er een positieve bijdrage aan een bestemming geleverd kan worden. Dit zit hem dus niet alleen in de transport… Op locatie kan ook verschil gemaakt worden!

Om deze reden zijn onze 7 groene bouwstenen ontworpen; handvatten met verschillende groene thema’s die je tijdens het organiseren van een reis in gedachten kan houden. Hiermee willen wij zorgen dat zo veel mogelijk activiteiten tijdens de reis onder één of meerdere groen(e) thema(‘s) vallen. Natuurlijk nemen wij ook je MVO beleid en wensen en voorkeuren mee.

Heb jij groene ambities?
Ga jij/gaat jouw bedrijf op zaken- of incentive reis en wil jij graag je steentje bijdragen aan de bestemming? Dan zit je bij ons goed. Aan de hand van onze groene bouwstenen kunnen wij zorgen dat de activiteiten tijdens je incentive of zakenreis sociaal verantwoord en/of duurzaam zijn. Sterker nog, er zijn zelfs opties met betrekking tot regenerative tourism: het beter achterlaten van een bestemming als dat je het aantrof. We bespreken graag samen met jou wat de opties en mogelijkheden zijn die bij jouw bedrijf/reisbeleid passen.

 

unique experiencesgreen transportgreen foodnature

culturelocalsregenerative


natureDuurzaamheid binnen Uniglobe Two Travel
Uniglobe Two Travel is zich bewust van het belang van verduurzaming. Hoewel we weten dat de reisbranche op zich geen duurzame branche is, kijken wij wel naar mogelijkheden om toch ons steentje te kunnen bijdragen.
Rome werd niet in één dag gebouwd… Door kleine stapjes te zetten, streven we ernaar ons te profileren als bedrijf die het belang van duurzaamheid inziet. En we nemen onze collega’s, partners en klanten hier graag in mee!
Bekijk onze duurzaamheidspagina waar wij samenwerken met de Climate Neutral Group om je CO2 uitstoot van je reis direct te compenseren. Je compensatie komt terecht bij een van de gecertificeerde CNG-projecten die bijdragen aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.
Compenseren is een mooi begin, maar reduceren is nog beter! Hiervoor ontwikkelden wij 7 groene bouwstenen; naast het meer sociaal verantwoord maken van een reis, ondersteunen deze bouwstenen onze klanten bij het reduceren van de CO2 uitstoot tijdens hun reis.
 

Unique experiences
unique experiences

De Eiffeltoren in Parijs, de iconische bootjes van Venetië en de Sagrada Familia in Barcelona… We kennen deze mooie hoogtepunten allemaal. Sta jij open voor het onbekende?
Buiten het feit dat van de gebaande paden wijken voor unieke ervaringen, draagt het ook bij aan het voorkomen van overtoerisme, wat tot veel negatieve gevolgen voor een bestemming kan leiden. Daarnaast ga je ellenlange rijen uit de weg, ontdek je de verstopte, vaak nog mooiere, parels van een locatie én help je mee met het vergroten van de werkgelegenheid voor de lokale bevolking. Natuurlijk wil je de bekende hoogtepunten van een stad spotten, maar probeer ook eens iets nieuws en zie wat voor onontdekt moois een bestemming te bieden heeft!


Green transport

green transport

Transport is een grote boosdoener wat betreft CO2-uitstoot. Gelukkig zijn de meeste vliegmaatschappijen druk bezig met biobrandstoffen, worden treinreizen steeds populairder en rijden er al veel elektrische voertuigen rond. Hoewel het lastig kan zijn om op een duurzame manier naar de bestemming toe te reizen, kun je je óp bestemming natuurlijk wel duurzaam verplaatsen!
Spring op de fiets, gebruik je eigen benenwagen of stap in het openbaar vervoer. Door gebruik te maken van deze transportmiddelen verklein je je ecologische voetafdruk én zie je ook nog eens meer van je omgeving.


Green food

green food

De meeste mensen houden van een goed stuk vlees, maar zijn zich niet zo bewust van de CO2-uitstoot die de vleesindustrie uitstoot. Zo wordt, volgens de DierenwelzijnsCheck, bij de productie van een kilo Nederlands rundvlees wel 24 kilo broeikasgas uitgestoten. Daarnaast wordt voor 100 gram Nederlands rundvlees 650 liter water gebruikt. Het grootste deel hiervan is zogenoemd groen water, welke het minst invloed heeft op de natuurlijke waterhuishouding. Het andere deel is blauw en grijs water. Wordt hier te veel van onttrokken, heeft dit gevolgen voor de natuurlijke waterhuishouding en ontstaat een tekort. Meer hierover lees je op de webpagina van Vlees.nl. Vegetarische en vegan gerechten worden steeds populairder en op veel plekken vind je al enkele vegan restaurants. Een goed idee dus om je tijdens je incentive of zakenreis te wagen aan een gerecht zonder vlees! Zo draag je bij aan het dierenwelzijn, het verminderen van CO2-uitstoot en watergebruik en zorg je voor wat afwisseling.Nature calls...

nature

Uit vele onderzoeken blijkt dat natuur de mens goed doet. Het verhoogt productiviteit, zorgt voor rust en ontspanning en motiveert mensen om te bewegen. Dit resulteert weer in de vermindering van verschillende ziektes en kwaaltjes. Daarnaast is het vaak indrukwekkend om te zien hoe mooi onze wereld kan zijn. Helaas zijn bijzondere natuurspektakels en exotische dieren vaak de dupe van de mens.
Tijd om je tijdens je reis even helemaal onder te dompelen in flora en fauna, te ontdekken wat de wereld te bieden heeft en je ogen uit te kijken. Dit is vaak goed in te zetten als actieve en/of teambuilding activiteit. Hierbij staat dierenwelzijn en respect voor de natuur uiteraard op nummer één. Geen bezoekje aan de dierentuin of tijgers aaien dus!


Discovering cultures

culture

Dans de flamenco, proef een heerlijk zelfgemaakte Italiaanse pasta of schilder de iconische smalle straatjes van Frankrijk. Dompel jezelf eens helemaal onder in een onbekende cultuur…
De wereld is prachtig, evenals de bevolking! Vrijwel iedere bestemming barst van de geschiedenis, cultuur en tradities. Er valt veel te zien, leren en beleven.
Leer tradities kennen, ontdek interessante feiten over de locatie en haar bewoners en probeer lokale activiteiten of gerechten. Bond met de bestemming en waardeer andermans woonplaats. Zo krijg je meer gevoel voor hetgeen dat je schoon en mooi wil achterlaten.


Meet the locals

localsWinkel bij lokale boetiekjes, proef authentieke gerechten bij lokale restaurants of neem een kijkje bij de dagelijkse werkzaamheden van de bewoners…
De lokale bevolking zijn vaak degenen die het meeste profiteren óf lijden onder (over)toerisme.
Door lokale winkels en restaurants te bezoeken en te participeren aan activiteiten van lokale agenten, beleef je niet alleen authentiekere ervaringen, maar draag je ook bij aan de lokale economie en werkgelegenheid.


Regenerative tourism

regenerative tourism

Het is een opkomende trend: je bestemming beter achterlaten dan je het aantrof. Ga nog een stapje verder dan ‘duurzaam’ en help je bestemming (fysiek) een handje. Doe mee aan een clean up actie, help bij het opvangen van indrukwekkende wilde dieren (schildpadden bijvoorbeeld) of draag bij aan het aanleggen van eco-tuinen.
De mogelijkheden voor regeneratief toerisme zijn natuurlijk sterk afhankelijk van je bestemming.de groene bouwstenen

 Enthousiast geworden?

 

Wil je voorbeelden van onze groene bouwstenen?
Download het "Groene bouwstenen flipbook" 

 

Podcast 'De 7 groene bouwstenen'

 

 

 

Voor compensatie oplossingen;
bekijk de mogelijkheden hier