Hoe kunnen reizigers straks veilig op reis?

May 10, 2021

Wat zijn de vooruitzichten?

Het post-COVID-19 tijdperk, hoe gaat dat er precies uitzien? Een vraag die de meesten flink bezighoudt! Volgens recent onderzoek van IATA (International Air Transport Association) is er een groeiend vertrouwen onder reizigers om binnenkort het reizen te hervatten met inachtneming van de maatregelen voor een goede balans tussen COVID-19 risico’s en het broodnodige opstarten van de economie. Luchtvaartmaatschappijen zijn druk in de weer om vluchten weer terug op niveau te krijgen.

Hoe ziet een post-COVID-19 reisplan eruit?

Voor veel bedrijven staat het reizen tijdelijk stil, maar wat als het zo allemaal weer mag? Belangrijk is dat zowel reizigers als HR-managers goed op de hoogte zijn van hoe reizigers op reis gaan tijdens en na COVID-19. Wij hebben dat hieronder op een rijtje voor je gezet.

Wat nog belangrijker is, is de interne communicatie. Breng je werknemers goed op de hoogte van de actuele feiten en zorg dat alles en iedereen goed verzekerd is. Wij doen dagelijks veel kennis en ervaring op met veilig reizen, dus kan je wel wat hulp gebruiken bij jouw post-COVID-19 reisplan? Neem dan contact met ons op!

Alle benodigdheden op een rijtje

Hoe reis je tijdens en post-COVID-19? Wat heb je nodig? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet:

1. Check altijd eerst het reisadvies
2. Download de reisapp
3. Controleer of er een vlieg- of inreisverbod geldt
4. Laat een negatieve PCR-test zien
5. Vul een gezondheidsformulier in
6. Ga in quarantaine wanneer dat verplicht is

Hoe reis je zo veilig mogelijk?

Reis zo veilig mogelijk door te weten welke maatregelen er per land gelden. Verder helpen wij bij Uniglobe Two Travel met het opstellen en/of aanpassen van jouw reisbeleid. Hierin staat de zorgplicht van de werkgever voor de medewerker die op reis gaat centraal. Risico en veiligheid voeren de boventoon, terwijl we ook besparingen op het reisbudget voor ogen houden. Wij combineren dus beide belangrijke aspecten.

Hoe zien de aangepaste maatregelen op de vliegvelden, tijdens het boarden en tijdens de vlucht er verder uit? Veel maatschappijen hebben van alles aangepast om het zo veilig mogelijk te maken. Denk hierbij aan extra inzet van personeel, plexiglas schermen, aangepast boarden en video’s met boarding instructies. Wil je hier meer over weten? In onze recente blog kun je lezen hoe KLM zich voorbereidt op veilig reizen, nu en straks.

Met onze online oplossing UBI is het mogelijk om alle onderdelen van een zakenreis gemakkelijk en voordelig te boeken. Tegelijkertijd willen we dat jouw werknemers zich veilig voelen tijdens hun zakenreis ter voorbereiding op 'het nieuwe normaal'. Daarom kun je ook altijd bij ons terecht voor persoonlijk advies en contact met onze business travel experts. Klik hier om contact met ons op te nemen. It takes TWO to travel!

Categories:blogs two travel