Passie voor je vak: wat jouw business travel consultant zo leuk vindt aan haar vak

May 04, 2020

Al eerder schreven we een blog waar we je een kijkje achter de schermen gaven en vertelden welke functies er zijn en wat die inhouden. (Lees de blog over ‘wat er komt kijken bij je boeking’ hier.) Deze keer focussen we ons specifiek op business travel consultants en dan in het bijzonder één persoon, namelijk Ingrid. Want wat doet zij precies en wat vindt ze zo leuk aan haar baan?

Een dag uit het leven van een business travel consultant

Wie ben je en wat doe jij precies?

“Mijn naam is Ingrid en ik werk sinds oktober 2018 als business travel consultant op onze vestiging in Oud-Beijerland. Ik neem de telefoon op en beantwoord e-mails om reizigers en bedrijven te woord te staan. Daarnaast boek en wijzig ik vluchten, hotels en autoverhuur. Dat klinkt heel rechtdoorzee maar in de praktijk is geen dag hetzelfde!”

Kun je wel ongeveer uitleggen wat je doet op een dag?

“Dat verschilt dus ontzettend, want je weet nooit wat je gaat krijgen. Nu speelt het coronavirus heel erg en zijn we daar druk mee bezig. Ik kom doorgaans elke ochtend gewoon binnen - welke ik inmiddels heb verruild voor een thuiswerkplek door de coronasituatie -, start op en zie wat er die dag gaat gebeuren. Er is elke dag wel weer iets anders aan de hand."

En hoe ziet jouw team er dan uit?

“Op deze vestiging werk ik met een team van vier business travel consultants. In andere filialen zijn de groepen groter, maar het hangt er maar net vanaf hoeveel medewerkers er zijn. We werken in een team, wat betekent dat we de taken samen afronden. Stel dat ik een voorstel voor een klant opstel, dan kan iemand in mijn team die verder afmaken. Wat heel fijn is, is dat we eigenlijk één groot team zijn. Zo kan ik inloggen bij andere filialen om hen te helpen bij de drukte en vice versa. Dat helpt voor het teamgevoel en de productiviteit en efficiëntie, want we hoeven er niet fysiek heen.”

Het leuke aan deze baan

Wat vind je precies zo leuk aan jouw baan als business travel consultant?

“De afwisseling en dynamiek maakt het superleuk om elke dag weer aan de slag te gaan. Zoals ik al zei weet je nooit wat er de volgende dag allemaal gaat gebeuren. De variatie in de aanvragen is groot, zo leer je de bestemmingen allemaal kennen. Het is echt een puzzeltje om naar de wensen en eisen van de klant te kijken en dan de beste manier te vinden om de reiziger van A naar B te krijgen. Dat uitzoekwerk vind ik geweldig.”

Is het werken in de zakelijke markt niet heel formeel en droog?

“Nee, dat valt echt met alles mee! Het contact is altijd erg leuk en je kunt elkaar ook gewoon met ‘je’ aanspreken. Zakelijk contact kan ook heel gezellig zijn. Een smiley in een email kan zo nu en dan ook gewoon.”

Wat is het leukste moment uit je carrière bij UNIGLOBE Two Travel?

“Ik vind het moeilijk om één moment te noemen, elke dag is een feestje! Dagelijks helpen wij mensen en daar krijgen we veel dankbaarheid voor terug. Een leuk voorbeeld is wel van een keer dat twee zakenreizigers gestrand waren in China. Ze hadden problemen met hun ticket en konden daardoor niet inchecken maar moesten wel hun vlucht halen. Wij hebben toen contact gehad met de airline en de klanten, waardoor ze uiteindelijk veilig en wel aan boord konden gaan. Dat was echt een opluchting. Op zo’n moment ontvang je zo veel dankbaarheid dat je precies weet waarvoor je het doet.”

Leuk om te weten wat jouw business travel consultant zo mooi vindt aan haar vak. Ook in moeilijke situaties blijft ons werk uitdagend en bereiden we ons nu voor op de tijd dat we weer iedereen met reizen kunnen voorzien.

In onze vorige blog lees je precies wat er achter de schermen gebeurt bij crisissituaties.