Hoe zijn wij uitgegroeid tot het zakelijke reisbureau wat jij kent?

February 14, 2022

Vorig jaar bestond Uniglobe 40 jaar. Tijd om eens terug te blikken op de ontwikkeling van Uniglobe als bedrijf. Want wat is eigenlijk het verschil tussen Uniglobe en UNIGLOBE Two Travel? Hoe zijn wij uitgegroeid tot het bedrijf wat we nu zijn en op welke behoefte spelen wij precies in? Ga met ons mee terug in de tijd en begrijp weer wat meer over de dynamische zakelijke reiswereld!

De historie van UNIGLOBE

In 1981 werd Uniglobe gestart in Canada, door de voormalige reisleider U. Gary Charlwood. Na een carrière bij verschillende reisbureaus en luchtvaartmaatschappijen begon hij zijn eigen bedrijf. De missie die aan het begin is bepaald is hetzelfde gebleven: uitstekende zakelijke reizen verzorgen voor kleine tot middelgrote bedrijven. Wat wel is veranderd is de omvang van het bedrijf. In een interview begin 2021 vertelt de zoon van de oprichter trots dat Uniglobe in totaal uit 3.800 mensen bestaat, verspreid over 60 landen en 6 continenten. Meer weten over de historie van het Canadese moederbedrijf? Lees hier het interview in de Travel Etc van 2021.

In die 41 jaar is er ontzettend veel gebeurd en is Uniglobe hard gegroeid. De Nederlandse vertegenwoordiging  van het bedrijf kent dan ook een rijke historie. Om de verschillende namen en de ontwikkeling hiervan uit te leggen, nemen we je mee langs de chronologische ontwikkeling van een van de partners, Uniglobe Two Travel.

In 1988 (7 jaar na de oprichting van Uniglobe in Canada) start André Regtop met ondernemen, niet in de zakelijke reisbranche maar zijn internationale reiservaringen  brengen hem later wel in de branche. Nog geen decennium later, in 1997 wordt Uniglobe Special Travel gestart, door Ronald en Ruben Widdershoven. In 2001 start Edwin Merk met Uniglobe Merk Travel. Vervolgens begint André Regtop in 2005 Uniglobe TailorMade Travel samen met zijn toenmalige zakelijke partner. De naam wijzigt in de loop der jaren naar uiteindelijk Uniglobe TT Travel. 

En dan beginnen de fusies om de krachten te bundelen. Uniglobe Special Travel en Uniglobe Merk Travel slaan de handen ineen. In 2018 fuseert Uniglobe Special Travel met Uniglobe TT Travel,  waardoor alle krachten gebundeld worden. Waar de één zich richt op de techniek en systemen, kent de ander een passie voor en focus op sales/accountmanagement of juist HR. Vanuit dat oogpunt is Uniglobe Two Travel ontstaan.

De verschillende namen uitgelegd

Maar wat betekenen al die verschillende namen dan? We snappen de verwarring, dus ook deze zetten we even op een rijtje.

  • Uniglobe Travel Holland:  licentiehouder van het merk Uniglobe in Nederland. Dhr. Cees Klinkenberg is directeur van het hoofdkantoor

  • Uniglobe Travel International: een netwerk van zelfstandige zakenreis ondernemers met persoonlijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid

  • Uniglobe Two Travel: er zijn altijd 2 partijen nodig om een reis succesvol tot stand te brengen. It takes 2 to tango, but it also takes 2 to travel! Daarin komt dat stukje persoonlijke aandacht en de klant/reiziger volledig ontzorgen weer helemaal terug

  • TripEEE: een dochteronderneming van Uniglobe Two Travel. Deze tak specialiseert zich in zakelijke groepsreizen en incentives. Omdat die aanpak zo anders is, is hier een apart label voor in het leven geroepen, met een sterke wederzijdse interactie van activiteiten en relaties.

Uniglobe Two Travel anno 2022

In een interview met een van onze Business Travel Experts kon je al meer lezen over hoe wij ons de afgelopen 2 jaar, ondanks de pandemie, hebben ontwikkeld. We zijn nog altijd dat klantgerichte zakelijke reisbureau, dat de klant gebruiksvriendelijke technologie met persoonlijke dienstverlening biedt.

Inmiddels doen wij dat vanuit onze kantoren op 4 verschillende locaties, met zo’n 30 medewerkers. Ook dat is bewust gekozen. Wij werken met regio’s, zodat wij lokaal vertegenwoordigd zijn. Naar wens bezoeken we onze klanten, we zijn dichtbij. Ook snappen wij de klanten beter, omdat wij de cultuur volledig begrijpen. Er zijn dan ook kleine cultuurverschillen te merken over de verschillende vestigingen. Er wordt op een gestandaardiseerde manier gewerkt, maar wel met een eigen twist eraan.

En juist dat persoonlijke, dat houden we er graag in. Ook in 2022, ook voor jou! Wil je dit zelf ervaren? Neem dan contact op! 

#TravelWell

Categories:blogs two travel