Financiën op reis. Tips om slim te budgetteren.

August 07, 2024

Zakelijke reizen kunnen behoorlijk kostbaar zijn, vooral met wisselende wisselkoersen en verschillende kostenstructuren per land. In een eerdere blog gaven we al zes tips om kosten te besparen op je volgende zakenreis. In deze blog geeft Noeska Vermaat van Uniglobe Two Travel je nog een aantal aanvullende tips om slim te budgetteren, zodat je nóg meer uit je zakenreis kunt halen en vervelende verrassingen voorkomt.


De praktijk: ‘Dat regel ik zelf wel’

‘Nee joh, dat regel ik zelf wel’, horen wij meer dan eens van – nieuwe – klanten. Maar eenmaal op bestemming, blijken de kosten veel hoger dan vooraf verwacht. Wanneer wij de boekingen regelen en zorgen dat de meeste zaken vooraf betaald zijn, voorkom je dergelijke ongewenste verrassingen. Klanten die eenmaal dit gemak ervaren hebben, willen niet meer anders. En een blije klant, dat is het grootste compliment dat we kunnen krijgen.

 

De invloed van wisselkoersen

Wisselkoersen kunnen van grote invloed zijn op je reisbudget. Wat je boekt tegen een bepaalde koers kan fors duurder uitvallen bij betaling ter plaatse door koersverschillen. Een slimme manier om dit te vermijden is door, waar mogelijk, je hotels en andere grote uitgaven vooraf te betalen. Zo heb je zekerheid over de kosten en vermijd je onaangename verrassingen.

Kosten van vervoer

Vervoerskosten kunnen sterk variëren per land en het is vaak lastig om hierop te anticiperen. Een effectieve manier om hiermee om te gaan is door vervoer vooraf te boeken via je reisbureau en gebruik te maken van voucherbetalingen. Of het nu gaat om taxi’s, huurauto’s of openbaar vervoer, door vooraf te boeken en te betalen, ben je gegarandeerd van de kosten en voorkom je extra uitgaven ter plaatse. Dit zorgt niet alleen voor financiële zekerheid, maar ook voor gemoedsrust.

Het voordeel van vooraf betalen

Een van de beste manieren om je reiskosten onder controle te houden is door zoveel mogelijk vooraf te betalen. Dit geldt voor hotels en vervoer, maar kan zelfs handig zijn voor zaken als het ontbijt. Door met vouchers te betalen voorkom je onverwachte prijsstijgingen en onaangename wisselkoersverschillen. Bovendien kun je op die manier beter budgetteren en weet je precies waar je aan toe bent.

Onvoorziene uitgaven

Het is belangrijk om altijd ruimte in je budget te reserveren voor onvoorziene uitgaven. Daarnaast is het verstandig om een noodfonds mee te nemen, bijvoorbeeld in de vorm van een – extra – creditcard met voldoende saldo of een aparte bankrekening, om onverwachte kosten te dekken zonder je hoofdrekening te belasten. Gebruik wel een creditcard zonder buitenlandse transactiekosten om extra kosten te minimaliseren. Dit zorgt voor nóg meer financiële voorspelbaarheid.

 

 

Meer weten?

Krijg de controle over je zakenreizen terug met Uniglobe Two Travel: dé reispartner in zakelijk reizen voor het mkb, waar persoonlijke aandacht altijd voorop staat en we de nieuwste online technieken inzetten waar het kan. Ook behoefte aan minder stress en grip op je kosten? Neem contact op.

 

Categories:blogs two travel