Afwegingen om ontspannen, efficiënt en stressvrij te reizen

April 07, 2019

In onze vorige blogpost gaven we al tips hoe je stressvrij kunt reizen. Nu helpen we je bij keuzes, zodat je efficiënt kunt reizen. Wij regelen het grootste gedeelte van je zakenreis voor je, maar er zijn een aantal dingen die je zelf moet doen of bepalen. Wil je bijvoorbeeld een dagje eerder aankomen of vind je dit tijdverspilling? Wil je genoeg ruimte voor je bagage of reis je liever licht? En vlieg je meteen naar huis of combineer je je trip met meerdere bestemmingen? Wij helpen je bij het maken van deze afwegingen.

Wel of geen hotelovernachting?

Tijd is geld, dat begrijpen wij maar al te goed. Je wilt daarom geen tijd verspillen. Is een dagje eerder arriveren zonde van je tijd (en geld)? Wij vinden van niet. Zakelijk reizen is topsport, waarbij er veel geëist wordt op fysiek en mentaal gebied. Fit en gezond zijn is heel belangrijk, omdat je dan veel beter presteert tijdens je zakelijke afspraak.

Bovendien zijn we tegenwoordig overal verbonden. Je kunt in het vliegtuig of in het hotel prima wat werk doen, dus hoeveel tijd verlies je eigenlijk?

Tot slot hoef je je nu minder zorgen te maken over op tijd komen. Als je meeting vlak na aankomst gepland is, slaat de stress toe wanneer er vertraging is. Wanneer je een dagje van tevoren aankomt, heb je veel minder last van die tijdsdruk. En door die vermindering van stress, ben je veel fitter. Dus ja, het kost extra tijd om een dagje eerder aan te komen, maar de rust die je hiervoor terugkrijgt kan doorslaggevend zijn voor een deal. Het is het waard!

Ruimbagage of niet?

Een extra koffer met kleren, toiletspullen en andere spulletjes is natuurlijk heel erg fijn. Je kunt veel meer meenemen en hoeft je geen zorgen te maken dat je tekort aan iets hebt, want je hebt ruimte zat. Toch heeft ruimbagage meenemen ook een aantal nadelen. Je moet dan bijvoorbeeld wachten tot je koffer aankomt. Soms heb je mazzel en duurt het slechts een paar minuutjes. Andere keren kun je er zo een half uur staan. Met alleen handbagage win je dus tijd. En waar je niet aan wilt denken, maar wat altijd kan gebeuren: je bagage raakt kwijt. Wanneer je je handbagage veilig boven je hoofd of onder je stoel hebt, loop je dit risico niet. Wij raden dan ook aan om licht te reizen waar mogelijk. Zo speel je op safe en bespaar je tijd.

Afspraken combineren of steeds terug vliegen?

Is het handig om een combinatietrip te plannen waarbij je meerdere bestemmingen in één trip plant? Of kun je beter na elke trip naar huis vliegen? Hier hebben we niet één duidelijk antwoord op, het hangt van de situatie af.

Soms is het door een privésituatie niet mogelijk om lang van huis te blijven. Een andere situatie waarin elke keer naar huis vliegen handiger is: als de doorverbindingen ongemakkelijk zijn. In Europa zijn deze verbinden meestal prima, maar op andere continenten kan het efficiënter zijn om gewoon weer naar Schiphol te gaan. Tot slot kan je te maken krijgen met visums/conflicten. Soms hebben landen onderling een conflict. Ben je bijvoorbeeld in Qatar en wil je naar Dubai? Doordat Qatar niet lekker ligt met de omliggende landen, is het niet mogelijk om een directe vlucht te pakken. Dan is het makkelijker om terug te vliegen naar Nederland en van daaruit naar Dubai te gaan.

Wanneer is het dan handiger om een combinatietrip te boeken? Eigenlijk in alle andere gevallen. Een combinatietrip of “around the world trip” bespaart veel tijd en geld. Je vliegt naar je bestemming en bezoekt van daaruit bestemmingen in de buurt. Als je bijvoorbeeld een meeting hebt in Hong Kong, is het handig om te kijken of je ook meteen afspraken kunt plannen met je zakenpartners in andere Aziatische landen. Een directe vlucht van Hong Kong naar Taiwan duurt 1 uur en 45 minuten, terwijl je van Amsterdam naar Hong Kong of Taiwan zo’n 12 uur bezig bent. Reken je tijdswinst maar uit, om maar niet te spreken van het geld dat je hiermee bespaart.

Zelf regelen of Uniglobe inhuren?

Ha, deze is makkelijk: bespaar tijd, kosten en veel moeite en frustratie en kies voor Uniglobe Two Travel. Wij stellen reizen op maat voor jou samen. Of je nu opzoek bent naar een vliegticket, accommodatie, huurauto of taxitransfer, een visum of een parkeerplaats op Schiphol, wij hebben het én regelen het voor je.
Meer info, vragen, offerte, opmerkingen of gewoon zin in een praatje? 
Check de contactpagina, bel ons of stuur even een mailtje op book@uniglobetwotravel.nl.