Alles uit je zakenreis halen: tips om efficiënt en relaxed te reizen

March 24, 2019

Het belangrijkste van je zakenreis: uitgerust en goed voorbereid aankomen. Dit klinkt makkelijker dan het is. Het duurt eventjes voordat je hebt uitgevonden wat voor jou werkt. Gelukkig hebben wij wat tips voor je op een rijtje gezet, waarmee je een vliegende start maakt. Waar moet je op letten?

Let op tijdzones

Bij tijdsverschil zorgen lokale tijden dat je jouw dag- en nachtritmes kan blijven aanhouden; dus vaste tijden blijven overeind, zoals om 7 uur opstaan, 1 uur lunchen en om 11 uur naar bed. Maar bij een groot tijdsverschil kan dat toch weleens voor problemen zorgen. Maar het kan ook heel vervelend zijn. De welbekende jetlag, waarbij je lichaam tot een week nog moet wennen aan het tijdsverschil, is er eentje van. Dit geldt vooral buiten Europa, omdat de tijdsverschillen binnen Europa niet meer dan 3 uur zijn. Maar het kan ook verwarrend zijn wanneer je de tijden op je ticket bekijkt. Huh, is het 13 uur vliegen van New York naar Amsterdam?! Eigenlijk is het maar 7 of 8 uur, maar door het tijdsverschil van 6 uur lijkt het op papier veel langer. Op onze reisvoorstellen en tickets zetten we ook altijd de reistijd, zodat je duidelijk kunt zien hoe lang de vlucht is, hoe laat je weggaat en hoe laat je aankomt (beide in lokale tijden). Want het laatste wat je wilt is te vroeg of te laat aankomen bij je meeting omdat je het tijdsverschil niet goed begreep...

Plan alles efficiënt; voorkom stress en vermoeidheid

Je kunt veel stress voorkomen door gewoon goed te plannen. Dit kan natuurlijk niet altijd. We zijn ons er zeker van bewust dat veel zakelijke afspraken last-minute worden gemaakt of worden gecommuniceerd. In dat geval zijn je opties wellicht wat beperkt en heb je niet de kans om alles ver van tevoren te plannen. Gelukkig zijn er nog genoeg mogelijkheden en helpen wij je om de beste optie te vinden.

Soms weet je echter wél al ver van tevoren dat je weg moet, zoals een conferentie die over een half jaar plaatsvindt. Dan kun je al beginnen met het regelen van de reis. Wacht niet tot het laatste moment. Vooral bij grote conferenties werkt dit in je nadeel, omdat de beste vluchten en hotels dan al weg zijn. Schakel ons gewoon direct in wanneer je de bevestiging voor de conferentie binnen hebt, dan heb je het maar alvast geregeld en hoef je je daar niet meer druk over te maken.

Je staat er niet alleen voor

Wij geloven in specialisatie. Jij bent goed in wat jij doet en wij ondersteunen je daarin met alle facetten die komen kijken bij het zakelijk reizen. De beste manier om stress te voorkomen bij het reizen is om het uit te besteden aan experts: wij. Wij doen meerdere voorstellen op basis van jouw profiel. Zo houden we er rekening mee dat je liever niet te dicht bij het gangpad zit en dat je het liefst in de ochtend vliegt. Daar houdt het niet op. We regelen ook je hotel, transfer of taxi.

Het allerfijnste aan onze service: zekerheid. Je kunt nog zo een prachtig, strak plan hebben, maar wat doe je als je vlucht opeens 5 uur vertraging heeft? Wat als er een vulkaan op uitbarsten staat op je aankomstbestemming? Niet in de stress raken, want wij zijn er voor je. Wij regelen meteen voor je dat je op een andere vlucht kun of kijken naar andere acties. We kunnen niet 100% garanderen dat we met een passend alternatief komen, maar wel 99,9% omdat we 200% ons best doen.

Nu vragen wij ons af: wat is jouw ultieme tip om stress tijdens het reizen te voorkomen?