Zelf boeken versus reisbureau: wat je moet weten

October 02, 2024

Sinds het begin van deze eeuw is het aantal online boekingsplatforms flink toegenomen en het is dan ook enorm verleidelijk om je reis van A tot Z zelf te regelen. De aanbiedingen lijken eindeloos, en de belofte van de goedkoopste deal lonkt. Maar is het echt zo eenvoudig? En is goedkoop altijd beter? In deze blog bespreekt Daniël Konter, accountmanager, de risico’s van zelf een reis boeken. Ook vertelt hij hoe een gespecialiseerd reisbureau met een online boekingsplatform als Uniglobe Two Travel je kan ontzorgen.


De verborgen gevaren van zelf boeken

Hoewel online boekingsplatforms veel gemak en vrijheid bieden, brengen ze ook een aantal serieuze risico's met zich mee. Stel je voor, je hebt urenlang verschillende websites bezocht en eindelijk de goedkoopste vlucht gevonden. Check, vlucht geboekt, yes! Maar je herkent vast de twijfel: hoe zeker ben je ervan dat dit echt de voordeligste keuze was? Heb je geen additionele kosten over het hoofd gezien, zoals voor bagage of wijzigingsvoorwaarden, wat uiteindelijk kan leiden tot onverwachte kosten en gedoe. Op dit soort inefficiëntie zit je natuurlijk helemaal niet te wachten, zeker niet in een zakelijke setting, waar tijd geld is. Verder heb je als individu bij het boeken vaak geen toegang tot exclusieve deals of kortingen die via reisbureaus wel beschikbaar zijn, zoals NDC- of marinetarieven. Dit betekent dat je mogelijk meer betaalt dan nodig is.


Eenmaal geboekt

Bij problemen, zoals vluchtannuleringen of noodgevallen, sta je er bij zelf boeken alleen voor. Stel je voor dat je vlucht onverwachts wordt geannuleerd. Wat doe je dan? Wij bieden directe hulp en zoeken meteen naar alternatieve oplossingen, zodat je reis zo min mogelijk wordt verstoord. Daarnaast is het invoeren van persoonlijke en betalingsgegevens op meerdere websites risicovol; het verhoogt de kans op datalekken en cyberaanvallen. Bij Uniglobe Two Travel gebruiken we geavanceerde encryptie en beveiligingssystemen die ervoor zorgen dat jouw gegevens altijd veilig zijn.


Beheren van boekingen

Een ander risico van zelf boeken is het gebrek aan een centraal systeem voor het beheren van reisboekingen. Dit kan leiden tot inconsistente uitgaven en nalevingsproblemen met het bedrijfsreisbeleid. Bij ons is alles geïntegreerd in één systeem. Hierdoor behoud je niet alleen het overzicht, maar zorg je er ook voor dat alle boekingen voldoen aan de richtlijnen en binnen het budget blijven. Dit voorkomt inefficiëntie en extra rompslomp.


De oplossing: vertrouw op een boekingsplatform op maat

Nu je de gevaren van zelf boeken kent, begrijp je vast waarom een gespecialiseerd reisbureau zoals Uniglobe Two Travel van onschatbare waarde kan zijn. Met ons efficiënte alles-in-één-boekingsplatform bespaar je niet alleen tijd, maar heb je ook toegang tot exclusieve deals en voordelen die je zelf online niet kunt vinden, zoals upgrades, lounge-toegang en toegang tot loyaliteitsprogramma’s. Deze laatste beheren we nauwkeurig voor je, zodat je bonussen niet meer verloren gaan. Onze beveiligingssystemen beschermen je persoonlijke en betalingsgegevens, en we voldoen aan alle relevante privacyregels om jouw informatie veilig te houden. Bovendien wordt jouw reisbeleid automatisch geïntegreerd en nageleefd bij elke boeking.


24/7 ondersteuning bij noodgevallen

Naast deze voordelen staan we 24/7 voor je klaar bij noodgevallen, zoals vluchtannuleringen of onverwachte situaties. We bieden proactieve hulp en zorgen ervoor dat er snel alternatieven worden geregeld. En heb je een keer een uitdagende route? Wij zitten klaar om deze persoonlijk voor je uit te zoeken en te optimaliseren, zodat je zonder zorgen kunt reizen.



Meer weten?

Uniglobe Two Travel is dé reispartner in zakelijk reizen voor het mkb, waar persoonlijke aandacht altijd voorop staat en we online techniek inzetten waar het kan. Meer weten? Neem contact op.