Het welzijn van jouw reiziger; zorg voor een goede balans

October 25, 2023

Lange vluchten, vertragingen, tijdsverschillen en op locatie een druk schema vol afspraken en ontmoetingen. Een zakenreis is vaak intensief, je wilt tenslotte zoveel mogelijk uit je tijd halen. Toch is het ook belangrijk om aan je eigen welzijn te blijven denken. Maar hoe houd je de werk-welzijn balans in…balans?

Op zakenreis naar het buitenland: een hele ervaring, maar ook vermoeiend. Naast een goed geplande reis vinden we bij Uniglobe Two Travel het welzijn van de reiziger belangrijk. Uiteindelijk bepaalt dat ook je kwaliteit van je zakenreis. Met deze tips blijf je ook tijdens je reis fit.

Reisschema
Alles begint met een goed, efficiënt maar ook comfortabel reisschema. Wij zoeken dit graag voor je uit en zorgen voor de meest optimale reisroute. Denk daarbij aan zo min mogelijk overstappen, of indien een overstap wel vereist is, voldoende overstaptijd. Het is ook aan te raden om niet meteen na aankomst al afspraken in te plannen. Bouw voldoende tijd in voor eventuele vertraging en om je even te kunnen installeren op de plaats van bestemming.

Voeding en bewegen
Ja, ook op zakenreis is het belangrijk om op je voeding te letten en voldoende te bewegen. Het is misschien verleidelijk om voor snelle maaltijden te gaan en de sportschool even links te laten liggen, maar uiteindelijk voel je je vaak toch beter als je even actief bent. Ga voor het ontbijt een half uurtje buiten wandelen, of duik na een dag vergaderen even in het hotelzwembad om een paar baantjes te trekken. Kies daarnaast voor gezondere voeding en drink de hele dag door voldoende water om fit en gehydrateerd te blijven.

Rust
Wie uitgerust aankomt op zijn bestemming staat al met 1-0 voor. Zorg op lange vluchten voor oordopjes, een nekkussen en een slaapmasker. Hoewel een vliegtuig nooit de ideale plek is om te slapen, zorg je op deze manier toch net voor iets meer comfort en de mogelijkheid om jezelf af te sluiten voor je omgeving. Reis je naar een andere tijdszone, probeer je dan zo snel mogelijk aan te passen aan de tijd op locatie en vermijd lang slapen midden op de dag.

Minimaliseer stress
Het is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer om stress zoveel mogelijk te vermijden. Laat werk gerelateerde zorgen los en gebruik ontspanningstechnieken zoals meditatie of ademhalingsoefeningen. Klap je laptop minimaal een uur voor het slapen gaan dicht zodat je hoofd tot rust komt en hou contact met het thuisfront.

ReisverzekeringTravel well
Last but not least; natuurlijk is ook een goede reisverzekering van belang. Mocht er onverhoopt iets gebeuren dan is het belangrijk dat je goed verzekerd bent voor eventuele medische kosten. Check voor vertrek ook altijd of het continent waar je naartoe reist ook onder je reisverzekering valt; veel reisverzekeringen staan namelijk automatisch op Europa-dekking. Dit geeft ook rust.

Wij wensen je een goede reis; Travel Well!

 

 

 

Categories:blogs two travel