Wachten vinden we vervelend, maar hoe maak je het leuk?

September 14, 2022

Wat een bijzondere tijden maken we toch mee op de luchthavens in Europa. Gaan medewerkers bij jou in het bedrijf binnenkort op zakenreis en zien ze op tegen eventuele lange wachttijden? Hieronder delen we een paar mooie tips, die het wachten wellicht minder vervelend maken. Deel ze gerust in de organisatie!


Maak gebruik van het spaarprogramma

Zijn collega's lid van een spaarprogramma van een airline? Dan mogen reizigers vaak gebruik maken van een lounge (of bestel deze separaat bij je reis). Een lounge op een vliegveld laat je even ontsnappen aan de drukte op een luchthaven en wachten gebeurt in een relaxte omgeving. De ideale plek om de tijd door te komen voordat het vliegtuig vertrekt. Bijkomend voordeel: een kopje koffie of broodje is vaak inclusief. Tevens wordt de financiële afdeling blij, want het scheelt een hoop bonnetjes.


Gebruik je tijd nuttig,
...of juist niet


Tijd kan nuttig worden besteed, maar dat hoeft natuurlijk niet.

  • Nog even de laptop openslaan, wat laatste mail bijwerken, een meeting voorbereiden, de laatste appjes versturen of wat telefoontjes plegen.
  • Op reis naar een land met een ‘vreemde’ taal? De wachttijd op een vliegveld kan ook nuttig worden besteed door de alvast wat buitenlandse woordjes of zinnen uit het hoofd te leren.
  • Gedeelde smart is halve smart. Wel zo gezellig om met collega’s of vrienden af te spreken, als die ook op de luchthaven zijn. Of zomaar een praatje met een onbekende naast je maken, dat kan natuurlijk ook.
  • Is de vlucht vanaf Schiphol, dan biedt het Panorama terras een schitterend uitzicht over vertrekkende vliegtuigen en geeft het bovendien lekker wat frisse buitenlucht.
  • Nog even de benen strekken, voordat de lange zit begint. De luchthaven is vaak groot genoeg en er is veel te zien zoals winkeltjes en een verscheidenheid aan mensen.
  • Probeer de extra tijd als een cadeautje te zien en pak er een boek, film of game bij. Of een goeie podcast, daarvan zijn er genoeg te vinden online.

Last but not least: je wilt natuurlijk niet dat medewerkers hun vliegtuig missen doordat ze nét in een spannende film zitten.
Wijs ze dan ook vooral op deze tip: even een alarmklokje aanzetten, zodat ze op tijd naar de gate gaan.


Fijne reis, #travelwell!

 

Categories:blogs two travel