10 tips voor jouw perfecte verblijf in het buitenland

December 17, 2023

Naast het vervoer van en naar de locatie is de accommodatie een van de meest belangrijke aspecten van een zakenreis. Een goed hotel op een efficiënte locatie kan enorm bijdragen aan het comfort van je reis dus voorkom vervelende ervaringen door je goed voor te bereiden. Wij hebben alvast een handige checklist voor je gemaakt.

Natuurlijk weet je van tevoren nooit 100% zeker of een verblijf naar volle tevredenheid zal verlopen, maar als je van tevoren aandacht schenkt aan onderstaande punten vergroot je in ieder geval de kans op een goed passend verblijf.
 

10 tips voor de keuze van jouw verblijf:
 

1 Locatie
Ligt het hotel in de buurt van jouw afspraak, werklocatie of congres? En zo niet, is het dan makkelijk te bereiken met bijvoorbeeld de metro of een korte taxirit? Waar hecht je waarde aan? Zit je liever in een levendige wijk met restaurants of is een hotel naast bijvoorbeeld het congrescentrum fijner? Heb je een kort bezoek met late aankomst of juist een vroeg vertrek, dan kan een hotel bij het vliegveld ook een slimme optie zijn.
 

2 Wifi en connectiviteit
Internet is inmiddels een onmisbare basisbehoefte, zowel thuis als op reis. Zorg dus dat je ook in het buitenland voorzien bent van een goede verbinding. Check of het hotel goede Wifi heeft, zodat je niet met onverwachte telefoonkosten komt te zitten. En kijk uit voor onbeveiligde omgevingen met het risico op inbraak in jouw IT-omgeving.
 

3 Werkplek
Het liefst kom je natuurlijk in je hotel om te ontspannen, maar soms zal de laptop nog even opengeklapt moeten worden om wat dingen af te maken of mails te versturen. Een kamer met een goed bureau is daarbij onmisbaar. Of check of het hotel bijvoorbeeld een fijne lounge heeft, met werkmogelijkheden.
 

4 Vergaderfaciliteiten
Ben je op reis met een grote groep of ontmoet je klanten in het buitenland? Dan kan een hotel met vergaderruimtes een goede optie zijn. Check hierbij ook de ligging van de meeting rooms.
 

5 Comfort en voorzieningen
Een fitnessruimte of zwembad kan fijn zijn om even te ontspannen na een drukke dag. Ook een vroege inchecktijd of een late uitchecktijd kan enorm bijdragen aan het comfort van je reis.
 

6 Klantenservice en aantal sterren
Het spreekt voor zich dat een hotel met meer sterren vaak meer faciliteiten en comfort biedt. Ook een goede klantenservice is belangrijk. Gerenommeerde ketens bieden hierbij vaak meer zekerheid.
 

7 Loyaliteitsprogramma’s
Altijd of zoveel mogelijk bij dezelfde hotelketen boeken, kan zeker lonen. Vaak kun je bij grote ketens lid worden van een loyaliteitsprogramma’s waarmee je punten spaart die je kunt inzetten voor korting of een gratis verblijf.
 

8 Duurzaamheid
Een steeds belangrijker thema, ook tijdens het reizen. Heeft het hotel een eco-vriendelijke beleid? Gebruikt het geen wegwerpplastic of biedt het bijvoorbeeld e-bikes ter verhuur aan?
 

9 Vervoer en parkeergelegenheid
Niet geheel onbelangrijk: is het hotel goed bereikbaar? Stopt er een tram naast de deur of heeft het een groot parkeerterrein met voldoende plekken als je met de auto komt? Tegelijkertijd moet er ook niet te veel overlast van verkeer en/of buitengeluiden zijn.
 

10 Expertise
Heb je nog vragen die specifiek voor jou verblijf van toepassing zijn, maar heb je er geen antwoord op. Leg de vraag gerust bij onze Business Travel Experts neer, zij denken graag met je mee.
 

Succes met deze 10 tips en doe er je voordeel mee bij je volgende zakelijke verblijf.

Categories:blogs two travel