Top 7 culinaire hoofdsteden van de wereld

May 01, 2023

Top 7 culinaire hoofdsteden van de wereld

De groei van het culinaire reizen heeft foodies massaal naar verre bestemmingen gestuurd om iets nieuws te proberen. Uit onderzoek blijkt dat een groeiend aantal reizigers naar het buitenland gaan puur voor het eten of beter nog, combineren met zakendoen. Culinaire reizen zijn wereldwijd in opkomst, met het vooruitzicht van het proeven van de authentieke internationale keuken genoeg reden voor hongerige vakantiegangers om elk jaar duizenden kilometers te reizen. Deskundigen onthullen hun topsteden om te genieten van heerlijk eten over de hele wereld. LEES MEER

 

De beste plekken voor fijnproevers om hun nieuwe favoriete gerechten te ontdekken zijn Tokio, Parijs en New York. Voorspeld wordt dat de wereldwijde markt voor culinaire reizen tegen 2028 een waarde van meer dan 3.4 miljard dollar zal hebben, omdat velen staan te springen om verborgen juweeltjes aan bars en restaurants te ontdekken.

Verschillende delen van de wereld zitten vol met unieke culinaire bestemmingen die mensen thuis niet kunnen ervaren, dus het is de moeite waard om op ontdekkingstocht te gaan terwijl je weg bent en iets te proberen wat je nog nooit hebt gehad. Voor veel fijnproevers is een bezoek aan de steden met de meeste Michelin-sterren, met uitzonderlijke kooktechnieken en een ongelooflijke kwaliteit van ingrediënten en smaken, een must. Voor anderen gaat het om de culturele en historische ervaring die een authentieke lokale keuken biedt.

Nu reizigers steeds meer nieuwe plaatsen gaan verkennen, wordt verwacht dat de wereldwijde markt voor culinaire reizen de komende jaren miljarden zal verdienen.

 

Hier zijn de top 7 steden uit de studie om foodies te helpen bij hun gastronomische avonturen:

 

1.       Tokio, Japan

Vanaf 2023 heeft Tokio de meeste Michelin-sterrenrestaurants ter wereld. De restaurants hebben meer dan 200 Michelinsterren. Hun culinaire scene is van een uitzonderlijk niveau en wordt vaak toegeschreven aan traditionele straatverkopers die ongelooflijk goed zijn in het geven van een Japanse draai aan buitenlandse gerechten.

 

2. Frankrijk, Parijs

Parijs is een van de gastronomische hoofdsteden van de wereld en staat bekend om zijn restaurants met Michelinsterren, top koks en zijn rijkdom aan eten, vooral de brunches en zoete lekkernijen. Overal zijn verleidelijke patisserieën, chocolatiers en fromagerieën, waardoor de stad een droombestemming is voor fijnproevers.

 

3. Hongkong

Bekend als een van de beste steden in Azië voor fijnproevers, heeft Hong Kong de hoogste dichtheid aan restaurants ter wereld en wordt aangeduid als de "Wereldvoedselbeurs". Het heeft het allemaal; van Street food tot verfijnd luxe dineren, er is een buitengewoon aanbod van klassieke, traditionele en fusion gerechten, van hot pot tot slangensoep.

 

4. New York, Verenigde Staten

New York zit vol iconische en ouderwetse gerechten en heeft aantoonbaar de moderne westerse eetcultuur gevormd met pizza, hamburgers, bagels en cheesecake. In de loop der jaren is het aanbod uitgebreid met keukens uit de hele wereld - waardoor eten uit de hele wereld op één plek toegankelijk is geworden.

 

5. Londen, Verenigd Koninkrijk

Londen is een wereldwijde gastronomische bestemming met bekroonde restaurants en veelgeprezen chefs. Het restaurantwezen in de stad is ongelooflijk levendig en veelzijdig, met luxe ervaringen van topklasse, voedselmarkten en traditionele etablissementen met een klassieke Britse touch.

 

6. Bangkok, Thailand

Bangkok is de beste plek ter wereld om authentiek Thais te eten. Het is lange tijd uitgeroepen tot 's werelds hoofdstad van het straatvoedsel, waar het wemelt van de straatverkopers en pop-up kraampjes. Niet alleen is het eten vers en heerlijk, maar het is ook erg goedkoop.

 

7. Singapore

Singapore is beroemd om zijn traditionele verse gerechten ondergedompeld in kruiden en specerijen en rijk aan smaak en aroma. China, Maleisië en India zijn van grote invloed op de culinaire stijlen, en hoewel het meeste eten traditioneel is, heeft het heerlijke moderne accenten.

Al lezend zou je lekkere trek krijgen. Voor je volgende zakentrip vooraf toch maar wat restaurants verkennen en tijdig een tafeltje reserveren.   

Bron ETN

 

Categories:uniglobe travel