Schiphol verhoogt tarieven voor Privium-lidmaatschap

May 30, 2023

De tarieven voor Privium, de service om snel de grens te passeren op Schiphol, gaan omhoog. Volgens de luchthaven stijgen de kosten, en is de maatregel nodig om de kwaliteit van de dienstverlening te kunnen blijven garanderen.

Privium kent verschillende soorten lidmaatschappen. Het goedkoopste is Privium Basic, waarbij alleen snelle security- en grenspassage is inbegrepen. Dat kost nu nog 155 euro per jaar, maar per 1 juni stijgt die prijs naar 170 euro.

Het uitgebreidere product heet Privium Plus, en omvat naast de snelle passage van de veiligheids- en grenscontrole toegang tot de drie Privium-lounges op Schiphol, betere parkeerplekken en de optie om bij een flink aantal airlines gebruik te maken van de Business Class-balie om in te checken. De prijs daarvoor gaat omhoog van 260 naar 285 euro per jaar.

Privium kent ook een Partner-lidmaatschap, bedoeld om man, vrouw of kinderen (12 t/m 20 jaar) mee te kunnen nemen via de snelle route langs de controles en/of naar de lounge. Dat kost straks 130 euro, in plaats van 110.

 

Categories:reisnieuwsblog