6 manieren om tóch dat reisgevoel te krijgen vanuit huis

February 23, 2021

Wij kunnen niet wachten tot het vliegverkeer weer helemaal op gang is en de zakelijke reiswereld weer wat stabieler is. Want wat missen we die dynamiek en dat speciale ‘reisgevoel’! Om toch nog dat reisgevoel te krijgen vanuit Nederland, hebben we een aantal online media verzameld, zoals interessante podcasts, playlists en nieuwsbrieven.

Podcast: ‘The Amateur Traveler’

In deze podcast neemt reisfanaat Chris Christensen je mee op reis door ervaren reizigers van over de hele wereld te interviewen. In elke aflevering staat één verhaal centraal, zoals een hike in het Verenigd koninkrijk of een safari tour in Afrika. Alle soorten reizen komen voorbij, van budget reizen tot cruises en van wereldreizen tot tips over kleding en gadgets. Er zijn al bijna 750 afleveringen en ze duren allemaal rond de 40-45 minuten.

Beluister de podcast

Nieuwsbrieven van airlines (zoals die van de KLM)

Het is voor airlines van groot belang dat hun klanten geïnformeerd worden. Veel airlines hebben hun nieuwsbrief en online aanwezigheid dan ook een flinke boost gegeven om in die behoefte aan informatie te kunnen voorzien. In de KLM nieuwsbrief wordt  bijvoorbeeld nieuws gedeeld over het vluchtaanbod en alle ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de reizen van (zakelijke) reizigers.

Bekijk de nieuwsbrief

Playlists van airlines (zoals die van Emirates)

Geen betere manier om in de reisstemming te komen dan met vliegtuig muziek! Je kunt ondertussen nog lekker genieten van alle playlists van diverse airlines via Spotify. Dan waan je je weer even in het vliegtuig. Onze favoriet is die van Emirates, met onze andere hits van The Beatles, Imagine Dragons en The Plain White T’s. Maar bekijk ook eens die van KLM of Garuda Indonesia.

Beluister de playlist van Emirates

Podcast: ‘Zero to Travel’

Jason Moore is een Amerikaanse reisambassadeur die in 15 jaar de hele wereld over heeft gereisd. In zijn podcast praat hij met andere ondernemende reizigers. Waar het interessant wordt voor zakelijke reizigers? Onderwerpen als ‘hoe kun je veel reizen in je leven passen?’ en ‘waar moet je rekening mee houden bij ondernemen over de grens?’ komen aan bod.

Beluister de podcast

Podcast: ‘The Journey’ van KLM

KLM maakt podcasts, onder de naam The Journey. De podcasts zijn in het Engels te beluisteren. Je hoort waargebeurde verhalen van mensen van wie het leven is veranderd door een reis. Beleef samen met de hoofdpersonen de ijzige vlaktes van Alaska of de hectische straten van New Delhi.

Beluister de podcast

Podcast: ‘TravelPro & TravMagazine podcast’

Via deze podcast blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de reisbranche. Zo onderzoeken en vertellen ze bijvoorbeeld wat er achter de schermen afspeelt bij Nederlandse reisorganisaties, maar ook  hoe reisprofessionals met de veranderingen omgaan. Fijn dat het een Nederlandstalige podcast is die zich ook richt op de Nederlandse markt.

Beluister de podcast

#TravelWell

Categories:blogs two travel