Ontspannen en fit op reis – en weer naar huis

July 17, 2024

Zakenreizigers onbezorgd achterover laten zitten, dat is waar Daniël Konter, commercieel medewerker, elke ochtend weer voor uit zijn bed springt. Dat is namelijk precies wat we met z’n allen graag doen bij Uniglobe Two Travel. Maar hoe je het ook went of keert, zakelijk reizen kan ook behoorlijk vermoeiend zijn. In deze blog geeft Daniël je een aantal tips en tricks om fit aan je zakenreis te beginnen, maar ook weer fit huiswaarts te keren.

Maak een goede planning

Wachttijden op het vliegveld, lange vluchten, weinig slaap en tijdsverschillen; niet het meest ideale begin van een zakenreis. Vrijwel altijd heb je ter plaatse een druk schema vol afspraken en ontmoetingen. Je wilt tenslotte zoveel mogelijk uit je tijd halen. Het is echter belangrijk om jezelf niet uit het oog te verliezen. Niemand heeft er iets aan als jij uitgeput raakt. Je baas niet, het thuisfront niet en jijzelf al helemaal niet. Met een goede planning houd je controle over je reis. Boek ook ruimte in je agenda voor onvoorziene omstandigheden, zoals vertragingen. Zijn die er niet? Dan heb je een extra momentje om even bij te komen van alle indrukken.

Zorg voor een goede balans

Een goede balans tussen werk en welzijn is enorm belangrijk, zeker als je op reis bent. Probeer je reisschema zo efficiënt mogelijk in te richten. Zorg voor voldoende rustmomenten en probeer je gebruikelijke eet- en slaapgewoonten zoveel mogelijk te handhaven. Dit helpt je om je energie op peil te houden en beter te presteren tijdens je afspraken. Vergeet niet om voldoende fruit te eten, zelfs tijdens zakenreizen. De meeste hotels bieden fruit aan bij het ontbijt. Begin de dag met een stuk fruit of neem het mee voor later op de dag!

Blijf actief, ook onderweg

Het is verleidelijk om tijdens lange vluchten of wachttijden lekker in de lounge te gaan zitten, maar blijf liever actief. Doe simpele oefeningen zoals het strekken van je benen en het draaien van je schouders. Deze kleine bewegingen helpen om je bloedsomloop te stimuleren en stijfheid te voorkomen. Ben je eenmaal in je hotel, zorg dan ook dat je regelmatig beweegt. Dit kan heel eenvoudig. Begin je dag fris met een paar baantjes in het hotelzwembad of maak na een lange dag vergaderen een ontspannen wandeling buiten, voor je aan het diner begint. En natuurlijk kun je ook altijd een bezoekje brengen aan de sportschool van het hotel, indien aanwezig.

Eet gezond en hydrateer

Gezonde voeding en voldoende hydratatie zijn onmisbaar. Vermijd zware maaltijden of een snelle fastfoodmaaltijd, maar kies voor lichte, voedzame opties. Denk aan een salade met kip, een bord rijst met groenten, of een volkoren sandwich met magere proteïnen. Drink voldoende water om gehydrateerd te blijven, vooral tijdens lange vluchten waar de luchtvochtigheid laag is. Let op dat het kraanwater in sommige landen niet veilig kan zijn om te drinken. Kies in dat geval voor gebotteld water om gezondheidsproblemen te voorkomen.

Verminder stress met ontspanningstechnieken

Zakenreizen kunnen stressvol zijn, dus het is belangrijk om ontspanningstechnieken te gebruiken. Ademhalingsoefeningen en meditatie kunnen je helpen om tot rust te komen en je concentratie te verbeteren. Neem de tijd om te ontspannen en je gedachten te verzetten. Dat hoeft helemaal niet lang te duren. Een app als Headspace heeft al ademhalingsoefeningen van één minuut.

Gebruik technologie slim

Over technologie gesproken, dat kun je natuurlijk ook heel mooi inzetten om je reis soepeler te laten verlopen. Apps voor vluchtinformatie, hotelreserveringen en navigatie kunnen veel stress wegnemen. Binnenkort kun je een blog verwachten met de beste apps. Meld je aan voor onze tweewekelijkse blogs als je die niet wilt missen. Zorg dan natuurlijk wel dat je apparaten opgeladen zijn – vergeet je powerbank niet! – en belangrijke informatie bij de hand hebt.

Download onze handige boekenlegger

Last but not least. We helpen je natuurlijk graag fit en ontspannen te blijven. Daarom hebben we een leuke gimmick voor je ontwikkeld. Een praktische boekenlegger, die je meteen wat eenvoudige oefeningen voorschotelt die je zittend in je vliegtuigstoel kan doen – of achter je bureau natuurlijk. Deze boekenlegger herinnert je eraan hoe belangrijk het is om actief en gezond te blijven, waar je ook bent.

Download hier de boekenlegger!

 

 

Meer weten?

Uniglobe Two Travel is dé reispartner in zakelijk reizen voor het mkb, waar persoonlijke aandacht altijd voorop staat en we online techniek inzetten waar het kan. Meer weten? Neem contact op.

Categories:blogs two travel