Hoe plan je je zakenreis efficiënt?

September 04, 2023

Wanneer is een zakenreis efficiënt? Als alles soepel, probleemloos en binnen budget verloopt in een goed gepland tijdsschema. Natuurlijk heb je niet alles in de hand, maar met een goede voorbereiding en vooruit plannen sta je al 1-0 voor. Wij geven je 7 tips om je zakenreis zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

 1. Maak een gedetailleerd reisschema
  Het ligt misschien voor de hand, maar met een goed en gedetailleerd schema waarin je alle belangrijke aspecten van je zakenreis opneemt, ga je een stuk beter voorbereid op weg. Zet er zaken in zoals vluchttijden, vergaderingen, afspraken en bijvoorbeeld hoteladressen. Zorg ook dat je rekening houdt met tijdzones en eventuele vertragingen die kunnen optreden.
   
 2. Gebruik apps
  Smartphones hebben het leven een stuk eenvoudiger gemaakt. Maak gebruik van technologie en handige apps om je reis te plannen en te beheren. Er zijn talloze apps beschikbaar waarmee je vluchten kunt volgen, reisdocumenten kunt opslaan, routes kunt plannen en je tijd efficiënt kunt indelen.
   
 3. Combineer afspraken
  Probeer vergaderingen en zakelijke afspraken zoveel mogelijk te combineren, vooral als ze op dezelfde locatie plaatsvinden. Dit helpt je om reistijd te minimaliseren en efficiënter te werken. En natuurlijk is het ook nog eens een stuk duurzamer!
   
 4. Plan voldoende buffertijd in
  Houd rekening met onvoorziene omstandigheden en plan voldoende buffer tijd in je schema. Hierdoor heb je wat speling voor vertragingen, druk verkeer of onverwachte gebeurtenissen. Extra speling zorgt ervoor dat je niet in de stress schiet en minder gehaast aan je reis begint.
   
 5. Optimaliseer je reistijd
  Gebruik van je reistijd om productief te zijn! Neem een laptop of tablet mee en werk aan taken die je onderweg kunt voltooien, zoals het beantwoorden van e-mails, het voorbereiden van presentaties of het lezen van belangrijke documenten. Dat is niet alleen efficiënt, maar het geeft ook een goed gevoel om dingen weg te kunnen strepen.
   
 6. Vermijd piekuren en drukke dagen
  Probeer te reizen buiten de spitsuren en vermijd drukke dagen, omdat dit je reistijd kan verlengen. Als je flexibel bent met je reisdata, kies dan voor rustigere tijden om files en drukte te vermijden. Twee uur stressen in de file om op tijd op Schiphol te zijn, is geen fijn begin van je zakenreis.
   
 7. Maak gebruik van reis- en beloningsprogramma’s
  Als je regelmatig op zakenreis gaat, meld je dan aan bij reisprogramma’s en beloningsprogramma’s van luchtvaartmaatschappijen en hotels. Hiermee kun je punten verzamelen en profiteren van voordelen zoals snellere check-ins, upgrades en andere privileges die je tijd kunnen besparen.


Gebruik je deze tips, dan kun jij je volledig op de inhoud van jouw business trip focussen.
Alvast een goede reis!

Categories:blogs two travel