Fit en flexibel op reis? Wij geloven in duurzame inzetbaarheid!

July 22, 2021

Wat is de toegevoegde waarde van het inschakelen van een expert bij jouw (online) reisboekingen?

COVID-19  heeft voor een hoop verandering gezorgd in de zakelijke reiswereld. Wij merken dat er veel behoefte is aan ondersteuning en uitleg. In deze blog leggen wij jou graag uit wat er precies is veranderd en waarom het van toegevoegde waarde is om er een expert bij te halen.

Wat is er veranderd tijdens de Coronacrisis?

Naast dat de Coronacrisis een enorme impact heeft gehad op de (zakelijke) reiswereld, heeft het ook een hoop verandering met zich meegebracht in de manier van werken. Zo ligt de focus sinds de recente ontwikkelingen op ‘duurzame inzetbaarheid’. Jouw organisatie moet flexibel en productief blijven en daarom heb je fitte en gemotiveerde werknemers nodig. Je leest verderop in deze blog meer over de meerwaarde van duurzame inzetbaarheid.

Welke nieuwe regels en trends zien we?

Je zult gemerkt hebben dat (het boeken van) reizen op een andere manier gaat dan je gewend was. Reizen gaat volledig volgens de Coronamaatregelen van de vliegmaatschappijen en luchthavens en dit kan ook nog eens allemaal per land of zelfs per regio verschillen. Denk aan inreisverboden, vaccinatiebewijzen, het laten zien van een negatieve PCR-test, het tonen van een gezondheidsverklaring en verplichte quarantaine. Houd  van UNIGLOBE Two Travel goed in de gaten voor de huidige updates of schakel een van onze Business Travel Experts in. Het is namelijk ons werk om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen, dus wij kunnen jou adviseren en assisteren met jouw zakelijke reisboekingen. 

Een andere trend die we zien, is dat de HR-afdeling een grote(re) rol speelt in de organisatie rondom (zakelijke) reizen binnen het bedrijf. Zo is HR steeds vaker verantwoordelijk voor het opstellen, up-to-date houden en monitoren van de naleving van het reisbeleid bij het boeken van reizen. Ook voor het bewaken van een post-COVID-19-plan en calamiteitenplan kun je tegenwoordig vaak bij de HR-afdeling terecht, om zo het reizen tijdens en na COVID-19 veilig en soepel te laten verlopen.

Wat is de meerwaarde van duurzame inzetbaarheid?

Zoals wij al eerder schreven: de wereld verandert. Jouw bedrijf heeft baat bij fitte en gemotiveerde werknemers want deze dragen bij aan een flexibele en productieve organisatie. Helemaal met de recente veranderingen is het belangrijk om flexibel te blijven en adequaat in te kunnen spelen op de snelheid van veranderingen die wij in dit huidige tijdperk meemaken. 

Hoe stuur je deze duurzame inzetbaarheid precies?

1. Geef richting: laat werknemers weten waar je als bedrijf heen wil en wat hun rol daarin is.
2. Geef ruimte: geef werknemers de tijd om duurzame inzetbaarheid te begrijpen en ermee te gaan werken.
3. Geef ruggensteun: ondersteun ze met HR-instrumenten, bied een coachende manier van leidinggeven en een positieve leeromgeving.

Wat is de toegevoegde waarde van een zakelijke reisexpert?

Flexibel zijn is erg belangrijk tegenwoordig. Jouw werknemers, jouw HR-afdeling en jouw bedrijf zelf spelen hier een belangrijke rol in. Maar hoe hard jij ook je best doet alle touwtjes in handen te houden, door de sneltreinvaart waarmee situaties in dit tijdperk veranderen, is het bijna niet bij te benen. Vertrouw daarom op experts en probeer zo veel mogelijk uit handen te geven.

Onze Business Travel Experts werken dagelijks met deze snel veranderende regels en wijzigende situaties. Zij helpen je graag! Ook met onze online tool UBI beheer je je zakenreizen op een kostenefficiënte en tijdbesparende manier. Mét de support van onze Business Travel Experts waar nodig natuurlijk. Lees hier wat UBI voor jou kan betekenen.

#TravelWell

Categories:tiptwotravel