De meest veilige Europese landen

February 27, 2023

Een recent gepubliceerde studie analyseerde 9 statistieken die bijdragen aan hoe veilig een gebied kan zijn, zoals moorden, aanslagen, verkeersdoden, risico's op natuurrampen en de wereldwijde vredesindex, om te bepalen welk Europees land het veiligst is.

  1. Zwitserland geldt als de veiligste plek in Europa met zeer weinig moorden, geweldplegingen en verkeersdoden, zullen reizigers waarschijnlijk erg veilig zijn in dit land. Zwitserland heeft ook een zeer laag risico op natuurrampen en een van de laagste niveaus van perceptie van corruptie in Europa. Met prachtige skipistes en schilderachtige wandelpaden is dit een must voor reizigers die de schoonheid willen zien die Europa te bieden heeft.

2. IJsland. Dit vulkanische eiland wordt bepaald door dramatische landschappen,  gletsjers en watervallen. Niet alleen is het ongelooflijk mooi, maar het is ook het op één na veiligste land van Europa. Met een zeer laag aantal overvallen (14,6) en moorden (0,89) per 100.000 mensen en ook gerangschikt als een van de meest vreedzame naties, zou IJsland op de bucketlist van elke reiziger moeten staan.

 3. Noorwegen met bergen, gletsjers en diepe fjorden aan de kust. Noorwegen staat ook bekend als een zeer vreedzaam land, met een zeer laag aantal overvallen en moorden en slechts 2 verkeersongevallen per 100.000 mensen. Deze statistieken maken van Noorwegen een veilige reisbestemming.

4. Denemarken is naar verluidt een van de gelukkigste landen ter wereld, en deze studie heeft het land als de vierde veiligste van Europa. Dit land heeft minder geweldplegingen en verkeersdoden dan de meeste andere landen en de kans is groot dat uw reis naar Denemarken aangenaam zal zijn.

 5. Luxemburg staat bekend om de dichte bossen van de Ardennen, de natuurparken in het noorden, de rotsachtige kloven van de regio Mullerthal in het oosten en de vallei van de Moezel in het zuidoosten. Niet alleen is het land overgoten met schoonheid, maar het heeft ook een zeer laag risico op natuurrampen, bewoners en bezoekers hebben een grote persoonlijke vrijheid en het land heeft de laagste moordcijfers in Europa.

Op plek 6 en 7 vinden we respectievelijk Finland en Ierland. Nederland neemt een mooie 8e positie in. Oostenrijk en Zweden vinden we op plek 9 en 10.

Bron ETN.

 

Categories:uniglobe travel