‘Hoe fijn als je weet dat iedereen die op reis is, in goede handen is’

September 04, 2024

Brabantia maakt al meer dan 100 jaar huishoudelijke producten die het leven duurzamer en aangenamer maken. Met kantoren en productiefaciliteiten over de hele wereld, zijn zakenreizen onvermijdelijk. Om die zo efficiënt en prettig mogelijk te laten verlopen, heeft Brabantia al jaren een vruchtbare samenwerking met Uniglobe Two Travel. Tamara Den Breejen, managementassistent bij Brabantia, deelt haar ervaringen.

Een innovatief familiebedrijf

Bij Brabantia maken we sinds 1919 huishoudelijke producten die net dat beetje mooier, plezieriger en duurzamer zijn. Van prullenbakken en strijkplanken tot keukenhulpen en weegschalen, ons bedrijf staat bekend om zijn innovatieve oplossingen. Maar we zijn ook nog steeds dat Brabantse familiebedrijf dat bekend staat om z’n gemoedelijke sfeer. Als managementassistent ondersteun ik de directie: de CEO, de commercieel directeur en de operationeel directeur. Mijn taken variëren van agendabeheer en interne communicatie tot het organiseren van evenementen en het boeken van zakenreizen.

Het belang van zakenreizen

Brabantia heeft kantoren en productiefaciliteiten over de hele wereld en daar gaan onze mensen geregeld naartoe. Natuurlijk hebben ook wij tijdens de coronaperiode ervaren dat online vergaderen goed werkt, maar op de lange duur bereik je op die manier toch niet hetzelfde als met persoonlijk contact. Om écht een goede relatie op te bouwen met zowel collega’s als klanten, moet je mensen in de ogen kunnen kijken.

Een langetermijnrelatiePand Brabantia

Ik werk pas sinds mei 2023 bij Brabantia en de samenwerking met Uniglobe Two Travel dateert van veel langer terug. Dat zegt op zich al hoe tevreden we zijn, maar ik heb ook even navraag gedaan binnen de organisatie, bij collega’s die hier al langer zitten. Zij vertelden hoe Uniglobe Two Travel en Brabantia echt met elkaar zijn meegegroeid, letterlijk en figuurlijk. Als organisatie zijn we allebei gegroeid, maar we zijn ook meegegaan met de tijd. Met de digitalisering zijn we eerst van telefonisch naar digitale communicatie overgestapt. Een mogelijke volgende stap is om via UBI, de online portal, te gaan boeken. Samen met onze vaste contactpersoon, Jack van Kessel, gaan we kijken of dit bij ons past.

Persoonlijk contact voorop

Hoewel digitale oplossingen handig zijn, vind ik persoonlijk contact wel heel belangrijk. Voor simpele reisjes is zo’n portal perfect, maar voor complexere reizen wil ik liever direct contact met iemand hebben. Reizen naar China bijvoorbeeld, dat zijn reizen met veel overstappen. Daarnaast hebben we een paar keer per jaar reviews waarbij de directie in korte tijd meerdere locaties moet bezoeken. Als ik dat zelf moet regelen ben ik niet alleen een dag bezig, ik zie ook dingen over het hoofd. Uniglobe doet dat veel sneller en efficiënter. Wat ik daarbij heel fijn vind is dat ik altijd op dezelfde persoon kan terugvallen.

Ontzorgen door Uniglobe Two Travel

Natuurlijk kunnen onze mensen ook zelf reizen boeken met hun eigen creditcard. En ik kan ook naar Transavia.com gaan en een reis boeken, maar ik heb duizend en één andere taken op een dag. Het is gewoon fijn om ontzorgd te worden door mensen die echt alle ins en outs van de reiswereld kennen. Die kunnen zeggen: "Oh, als je deze vlucht pakt, dan heb je dit voordeel." Of: "Is dit niet handiger?" En als er iets gebeurt op reis, word ik niet in het weekend uit mijn bed gebeld omdat ik die reis toevallig geboekt heb. Dan hebben we een nummer dat altijd bereikbaar is. Het is superfijn om een professioneel reisbureau als Uniglobe Two Travel achter je te hebben staan die alles vlekkeloos voor je regelt.

Vertrouwen

Overweeg je ook een reispartner in zakelijk reizen in de arm te nemen, dan zou ik zeggen: bedenk goed wat je uit de samenwerking wilt halen en waarom je een reisbureau inschakelt. De klik moet er zijn en de samenwerking moet soepel verlopen. Een goed gevoel is volgens mij minstens zo belangrijk als de prijs. Hoe heerlijk is het als je gewoon je werk kunt doen en erop kunt vertrouwen dat iedereen die op reis is, in goede handen is? Dat is zo veel waard.

 

Meer weten?

Wil je ook grip krijgen op het reisbeheer binnen jouw organisatie? Neem contact op met Uniglobe Two Travel: dé reispartner in zakelijk reizen voor het mkb, waar persoonlijke aandacht altijd voorop staat en we online techniek inzetten waar het kan.