UBI: een completer en gebruiksvriendelijker boekingsplatform

September 14, 2020

Hoe handig zou het zijn als je 24/7 vluchten, accommodatie en vervoersopties kon vinden, vergelijken en boeken? Dan hebben we goed nieuws... met trots lanceren wij onze nieuwe innovatie; een klantgericht boekingsplatform voor bedrijven! We leggen graag uit wat UBI precies inhoudt en natuurlijk wat jij er als klant aan hebt.


Wat houdt UBI precies in?

UBI (UNIGLOBE Booking Intelligence) is ontwikkeld naar aanleiding van de vraag naar een centrale plek voor het aanbod van vluchten, hotels en andere onderdelen van zakelijke reizen. Consumenten gebruikten voorheen vaak andere boekingstools en vergelijkingswebsites om zelf hun reizen te vergelijken en te boeken. Airlines konden hierdoor minder sturen op wat ze welke klant boden en begonnen daarom hun content vooral op hun eigen website aan te bieden. Daardoor werd het voor de consument én voor ons onwijs veel werk om al die systemen te gaan vergelijken; er moest gekeken worden naar global distribution platforms (waar alle airlines hun content in hebben staan), de websites van de airlines zelf, websites voor autoverhuur, hotelwebsites…

UBI brengt hier verandering in. Zowel onze klanten als wij gebruiken hetzelfde boekingsplatform. Hiermee krijgt men toegang tot een ruim aanbod van luchtvaartmaatschappijen (ook de prijsvechters/low cost airlines), accommodaties (van onder andere Expedia en Booking), vervoer (huurauto’s, taxi’s en internationale treinen) en andere diensten. Zo kunnen zakenreizen gemakkelijk worden gevonden, vergeleken en geboekt.

 

 

 

Wat zijn de voordelen?

UBI is completer, moderner en gebruiksvriendelijker dan het vorige boekingssysteem en de manier waarop hiervoor werd gezocht. Dit zijn de voordelen op een rijtje.

 • Alles op één plek. 
  UBI is nu eigenlijk de one stop shop voor het boeken van zakenreizen - van de reis tot het verblijf en van vervoer tot aanvullende diensten. Het is één overzichtelijk platform met het meest complete reisaanbod. Je kunt verschillende luchtvaartmaatschappijen makkelijk met elkaar combineren.
   
 • Gebruiksvriendelijk en prettig om mee te werken. 
  Bij het ontwikkelen van dit platform stonden gebruiksvriendelijkheid en gebruiksgemak hoog in het vaandel. Waar voorheen vakspecialisten de reizen boekten in het platform, kunnen onze klanten dit nu zelf doen. We hebben het vergelijken en boeken zo duidelijk mogelijk gemaakt. In de trant van gebruiksvriendelijkheid hebben we er ook voor gezorgd dat UBI beschikbaar is op je desktop (computer of laptop), tablet of smartphone. De visuele aantrekkelijkheid maakt UBI prettig en plezierig om mee te werken.
   
 • Gepersonaliseerd. 
  Dit zou geen product van Uniglobe Travel zijn als het niet integreerde met het reisbeleid. UBI kan volledig ingesteld worden op de maat van jouw bedrijf of organisatie. Je kunt bijvoorbeeld regels instellen over wie mag reizen, aan welke prijzen of voorwaarden, in welke klasse en met welke airlines. Wanneer het reisbeleid niet gevolgd wordt, krijg je een notificatie. Natuurlijk snappen we dat er soms uitzonderingen optreden. Deze kunnen dan flexibel opgevangen worden via duidelijke acceptatieregels. We bieden ook nog een extra service, namelijk persoonlijke ondersteuning indien gewenst.
   
 • De beste prijs. 
  Door onze internationale inkoopkracht krijg je bij ons de beste reizen tegen de beste tarieven. Dat klinkt als een cheesy salespitch, maar dat is wel een essentieel onderdeel van zakenreizen.
   
 • Efficiënt en praktisch. 
  UBI is 24/7 beschikbaar, dus je kunt boekingen maken wanneer jou dat uitkomt. Naast UBI kun je gebruik maken van onze rapportagetool, waarbij je alle belangrijke statistieken en reisdata in één oogopslag kunt zien. Ook bieden we facturatie op maat en flexibele betaaloplossingen, om het platform zo efficiënt en praktisch mogelijk te maken.


Hoe werkt het dan precies?

UBI is dus in het leven geroepen om onze leven makkelijker te maken, maar ook om onze klanten beter te kunnen helpen. Het is in principe handig voor en te gebruiken door elk bedrijf.

Bij het inrichten van UBI zetten we het bedrijfsbeleid en bedrijfsprofiel erin, maar voeren we ook de reizigersvoorkeuren en creditcardgegevens in.
Wil jij ook gebruik maken van UBI? Dat kan!
Meld je aan bij ons voor aanvullende informatie, gepersonaliseerd advies of een handige demo waarin we alles tastbaar en visueel maken.

 

_____________________________________________

 

_____________________________________________

 

Voortaan ook een notificatie ontvangen als er een nieuwe Uniglobe Two Travel - blog online is? Laat hier je e-mailadres achter >>>