Waarom kiezen voor online betaaloplossing?

April 23, 2019

In deze tijd van vliegensvlugge technologische ontwikkelingen wordt veiligheid steeds schaarser. Gelukkig biedt de online wereld ook weer opties om juist meer veiligheid te garanderen. Een online betaaloplossing is daar een voorbeeld van. Wat zijn online betaaloplossingen eigenlijk en waarom zijn ze zo nuttig?


Wat is een online betaaloplossing?

Een online betaaloplossing kun je vergelijken met een creditcard, maar dan virtueel. We bedoelen niet dat je online je creditcardafschriften kunt zien. Je hebt dat stukje plastic niet meer. Het is een creditcard die aan een bedrijf is gekoppeld en wat een virtueel nummer heeft. Met dat nummer kun je productgroepen afschermen. In gewone taal: jij bepaalt wat er wel en niet afgeschreven mag worden, bijvoorbeeld dat wij er zakelijke reizen mee kunnen boeken. Voorbeelden van online betaaloplossingen zijn AirPlus en een American Express Business Travel Account.


Wat zijn de voordelen voor elke partij?

Het mooie aan een online betaaloplossing is dat het voordelen biedt voor elke partij, dus jouw bedrijf, voor de "provider" (AirPlus, American Express Business Travel Account) en voor ons. We zetten hier de voordelen even op een rijtje. Het is een pure win-win-win.

 

  • Voordelen voor het bedrijf:
    Je krijgt een virtueel nummer waardoor het bedrijf maar één statement krijgt. Heerlijk overzichtelijk. Dit betekent ook er maar één betaalmoment is, in plaats van dat er allemaal losse creditcards per reiziger zijn. Doordat het zo overzichtelijk is, scheelt het ook zeeën van tijd in de administratie. Het bedrijf kan bijvoorbeeld aangeven dat het een uniek kenmerk wil voor elke reis en daarmee is een factuur in het systeem bekend. Hierdoor kun je allerlei subprojecten zien en dat kan je direct inlezen in je eigen boekhouding. Ook niet onbelangrijk: de betaaltermijn is veel langer, waardoor spoedprocedures verleden tijd zijn. Last but not least: het is veel veiliger! Bij een normale creditcard moet je online allerlei gegevens achterlaten (je naam, CVC-code, adres) en loop je risico op scamming. Met een online betaaloplossing minimaliseer je de kans op fraude. Kortom, zo’n online betaaloplossing biedt efficiëntie, veiligheid, kostenbesparing en rust.
  • Voordelen voor AirPlus en andere providers:
    AirPlus verwerkt data en regelt het betalingsverkeer. AirPlus heeft het recht om uitgestelde betalingen te ontvangen, wat weer voordelen biedt voor het bedrijf én UNIGLOBE Two Travel.
  • Voordelen voor UNIGLOBE Two Travel:
    Wij moeten natuurlijk de luchtvaartmaatschappijen betalen zodra er zakelijke vluchten worden geboekt. AirPlus betaalt hen rechtstreeks, waardoor betalingen voor alle partijen op tijd verlopen. Zo kunnen wij ons werk weer beter doen en werkt het om goede klantrelaties te onderhouden.


Aan de slag met een online betaaloplossing

De technologie gaat zó snel. Online betaaloplossingen worden (terecht) steeds populairder. Een tipje van de sluier: direct zakelijk afschrijven via je bankrekening komt eraan! Ouderwets een factuur versturen en maar hopen dat die op tijd wordt betaald is verleden tijd.

Klinkt zo’n online betaaloplossing wel iets wat bij jou past? Neem dan zeker eventjes contact met ons op.
Wij zullen het proces dan in werking zetten. We kijken dan ook welke online betaaloplossing het beste bij jou past. Omdat transparantie bij ons hoog in het vaandel staat, betaalt het bedrijf gewoon de ticketprijs van de vlucht. Dit laten we ook gewoon zien.