“Wij draaien mee in het volledige programma van de klant”

March 20, 2024

Van grote groepsreizen naar voetbalwedstrijden met uitgebreide programma’s tot kleinschalige reizen naar een zonnig eiland: collega Korina werkt als Business Travel Expert en accountmanager bij Uniglobe Two Travel en begeleidt deze reizen met regelmaat: “Soms moet je dingen echt ter plekke oplossen. Juist voor dat soort zaken ben je mee.”

Korina werkt inmiddels al 18 jaar bij Uniglobe Two Travel. “Ik ben begonnen als accountmanager, maar werd op een gegeven moment gevraagd om een keer mee te gaan als reisbegeleiding. Ik vond dat zo leuk dat ik het ben blijven doen.”
 

Wat vind je er zo leuk aan?
“Vooral het regelen van allerlei zaken tijdens de reis vind ik heel erg leuk. Dingen bijsturen, kleine problemen oplossen en vooral zorgen dat de klant volledig ontzorgd op reis is, lekker kan genieten en echt blij wordt van de reis. Op die manier kan hij zich ook volledig focussen op een project, collega’s of klanten en hoeft hij zich niet druk te maken over het regelwerk of kleine details van het reisprogramma zelf.”


Wat zijn jouw belangrijkste taken op reis?
“De voornaamste taak is het in goede banen leiden van alle zaken die zijn afgesproken. En dat is een breed takenpakket. Het gaat van het informeren van de reizigers tijdens de reis en het programma doorspreken tot contacten onderhouden met lokale hotels en bijvoorbeeld even vooraf een restaurant binnenlopen om te checken of alles daar in orde is en of bijvoorbeeld alle dieetwensen goed zijn doorgekomen voor we met de groep arriveren. Daarnaast zijn er natuurlijk ook vaak onverwachte dingen die tijdens een reis kunnen ontstaan en die ik ter plekke op moet lossen. Juist ook voor dat soort dingen ben je mee.”


Waar moeten we dan aan denken?
“Ik was bijvoorbeeld ooit met een groep in Berlijn. We waren al op de luchthaven en zeiden net tegen elkaar dat alles zo goed verlopen was toen plotseling het brandalarm afging. Het grootste deel van onze groep zat echter al in het vliegtuig, maar er waren ook zo’n 20 mensen nog op weg naar de gate. Die moesten meteen de terminal verlaten via nooduitgangen, terwijl de rest van de groep dus in het toestel moest blijven. Het was een totale chaos die uren duurde. Toen we uiteindelijk het gebouw weer in mochten, moest iedereen opnieuw door security wat enorme rijen opleverde. De piloot van ons toestel wilde echter vertrekken. We hebben toen echt van alle kanten geprobeerd om vliegtuig toch te laten wachten en dat is zowaar gelukt! Toen we eindelijk iedereen weer bij elkaar hadden en bij het vliegtuig aankwamen, stond iedereen van het hele toestel ons zingend op de trap van het vliegtuig op te wachten. Op het moment zelf was het een hele stressvolle situatie, maar tevens zo’n leuke uitdaging dat je ook echt iets kan toevoegen voor een klant. Over deze reis wordt dan ook nu nog het meest nagepraat.”


Maar zo ziet een standaard dag er vast niet uit?
“Haha nee gelukkig niet! Op een normale dag draaien wij als begeleiders mee in het volledige programma van de klant. Natuurlijk wisselt dat wel per groep, maar in hoofdlijnen zijn we bij alle facetten aanwezig. Tussendoor zorg je dat je zichtbaar en bereikbaar bent. Meestal neem ik aan het begin van de dag even het programma door met de groep en check ik of het lokale vervoer op tijd aanwezig is. Bij sportreizen begeleiden we de groep naar de wedstrijd tot in het stadion en zorgen we dat het transport heen en terug goed verloopt. Vooral bij grote stadions moet je echt duidelijke afspraken maken zodat iedereen na afloop weer op de juiste plek verzameld.”


Wat is de meest bijzondere reis die je begeleid hebt?
“Met stip op één de reis die ik maakte met de Business Club van Feyenoord. We begeleidden toen 700 man naar de finale van de Conference League in Tirana, Albanië. Een enorme organisatie met meerdere hotels op een supergave locatie, een groot Sensation Red/White feest en heerlijk weer. Echt alles droeg bij aan een enorm goede sfeer en beleving, behalve misschien het verlies van de finale. Maar ook kleinere reizen vind ik mooi om te doen. Een aantal jaar terug ben ik met een groep van slechts 8 man naar Corsica geweest. Het kleinschalige was toen iets waar ik heel erg van genoot. Die variatie houdt het ook leuk: twee uitersten, maar beiden een hele belevenis!”

 

 

Meer weten over groepsreizen en begeleiding?  Klik hier

Categories:blogs two travel