Wat gaat 2023 brengen?

January 01, 2023

Een nieuw jaar met nieuwe kansen! Wat heeft Uniglobe Two Travel voor jou in petto in 2023? En wat zijn onze verwachtingen voor het komende jaar? Mede-eigenaar Edwin Merk blikt terug op en vooruit.

2022 bracht, na twee stille coronajaren een tsunami van reisaanvragen op gang. “Het was een van de meest bizarre jaren ooit” zegt Edwin. En met alle constant veranderende reisrestricties, collega’s die de branche hadden verlaten en de perikelen op Schiphol ook een van de meest ingewikkelde. “Maar ondanks dat het hectisch, rommelig en vaak stressvol was, is 2022 echt een mooi jaar geworden”.


Heb je voor 2023 dezelfde verwachtingen?
“De hectiek zal, mede door de vele personeelstekorten overal, nog niet volledig verdwijnen, maar wij zijn wel goed voorbereid. We verwachten dat de behoefte aan zakelijk reizen weer verder zal groeien, zowel individuele reizen als groepsreizen. Uiteindelijk blijft internationaal zakendoen toch een proces van relaties opbouwen, elkaar ontmoeten, vertrouwen winnen en lange termijn focus.”


Wat zijn de plannen van Uniglobe Two Travel voor 2023?
“We zullen ons vooral blijven richten op het continu verbeteren van de service naar onze klanten. Ontzorgen! Dat doen we met het verder uitbouwen van onze persoonlijke dienstverlening en het meer gebruiken van slimme technologie. Door klanten inzicht te geven in hun reisgedrag, besparingen en hun CO2-footprint kunnen wij hen echt helpen om verder te optimaliseren. Ook focussen we op het efficiënter maken van onze interne processen, mede door het tekort aan personeel.”


Zijn er nog leuke ontwikkelingen?
“Zeker, heel veel zelfs! We merken bij bedrijven echt de behoefte om weer te binden en te bonden. De afgelopen jaren is er veel thuisgewerkt, online vergadert en weinig gereisd. Dat ging prima, maar de onderlinge band heeft hier wel onder geleden. We zien een sterk toenemende behoefte bij bedrijven om weer met collega’s op reis te gaan en zo weer verbinding te creëren tussen werknemers, maar ook nieuwe medewerkers aan te trekken.

De groepsreizen die wij bieden helpen daar zeker bij. Een andere mooie ontwikkeling is onze aanwezigheid en profilering in netwerken zoals bijvoorbeeld in sport- en handelsreizen. En natuurlijk is ook duurzaamheid in 2023 weer een belangrijke pijler.”


Na corona hebben we nu te maken met inflatie en een naderende recessie. Gaat dit invloed hebben op het reisbeleid van bedrijven?
“Het reisbeleid van bedrijven is altijd gericht op kosten besparen en efficiency, met of zonder recessie. Ik denk daarom dat dat ondanks de hoge inflatie niet anders zal worden. Sterker nog, juist nu kunnen wij als zakenreisbureau onze klanten adviseren en helpen om hun reisbeleid te verbeteren en daarmee kosten te besparen. Ons online boekingsplatform UBI is daar een mooi voorbeeld van. Ons motto is: zelf doen waar het kan, ondersteuning vragen als het moet.”


Wat hoop je dat het nieuw jaar Uniglobe Two Travel brengt?
“Allereerst hoop ik dat 2023 weer een ‘normaal’ jaar gaat worden, zonder extreme incidenten die de reiswereld beïnvloeden. Uiteraard voor onszelf, maar zeker ook voor al die bedrijven die afhankelijk zijn van internationaal zakendoen. Voor onze eigen medewerkers die de afgelopen tijd met continue veranderende situaties hebben moeten werken, hoop ik enige rust en continuïteit in de werkzaamheden, zodat zij optimaal onze klanten kunnen blijven bedienen. En natuurlijk hoop ik dat iedereen met veel plezier zaken blijft doen met Uniglobe Two Travel!”